HTML

Étterem

Mostanában gyakran járok étterembe. Gondoltam megosztom az élményeimet (jó és rossz tapasztalataimat) veletek is:-) Ha valakinek kedve támadna éttermet ajánlani: cezarimado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

2008.07.25. Aranyfácán Vendéglő - Sopron

2008.07.30. 10:29 Cézár imádó

Az utolsó Sopronban töltött nap estéjén egy kiadós belvárosi séta és néhány borászat meglátogatása után tértünk be az Aranyfácán étterembe. Több mint tíz éve minden soproni kiruccanásom alkalmával legalább egyszer ellátogatok ide. Egy kis utcácskában található, nem túl közel a belvároshoz, de nem túl messze a környékbeli nívós szállodáktól. Szünnap nincs. Ha jó az idő, akkor én a kerthelységet szoktam választani. Kellemes árnyas fák alatt költhetjük el a vacsoránkat. Sajnos ezen a napon nem voltak hozzánk kegyesek az égiek. Ahogy leparkoltunk, elkezdett esni. Kénytelenek voltunk a belső helységet választani. Ennek is megvan a hangulata. Barátságos színek, medvebőrök és agancsok a falakon. Az asztalok hat személyesek. Jól láthatóan családosokra és társaságokra készülnek. A személyzet mindig maximálisan figyelmes és a gyerekekre különös gondot fordítanak. Amikor leültünk egy asztalhoz, szinte már mindenhol ültek. Egy úriember azonnal köszöntött minket és hozta az étlapot. Amíg az étlapot nézegettük, a mellettünk lévő asztalnál egy első pillantásra elég fura jelenet zajlott le. Egy család ült ott négy gyerekkel. Az egyik gyerek nem akart megenni semmit, és ennek hangot is adott. Ekkor egy pincér (akiről később kiderült, hogy a tulajdonos) a hóna alá csapta a gyereket, és a "bedoblak a moslékba" mondat kíséretében bevitte a konyhába. Kissé meglepett ez a dolog. Mikor visszajöttek, a gyerek mosolyogva ette meg az elé kitett sárgarépát. Az átszűrődő beszélgetésből rá kellett jönnöm, hogy jól ismerik egymást, sőt rokonok, és egy bevált kedves rituáléról volt szó. Így már egész más színben láttam a történéseket. De ejtsünk pár szót az ételekről is. A választásunk a két személyes Aranyfácán tálra esett. Bár nem voltam biztos benne, hogy ezt a hús mennyiséget el tudjuk majd fogyasztani, de annyira jól hangzott, hogy nem lehetett kihagyni. Volt rajta csülök, sajttal-sonkával töltött pulykamell, szezámos csirkemell, köretnek rizs, bab, saláta, vegyes zöldség és sültkrumpli. Mikor kihozták, elámultam a mennyiségen. Azért bátran nekirugaszkodtunk az elfogyasztásának. Isteni ízek kavalkádja volt. Mindent végig kellett kóstolnom. Körülbelül a tál kétharmadát sikerült elfogyasztanunk. Amikor már egyértelmű volt, hogy befejeztük a falatozást, a pincér megkérdezte, hogy elcsomagolják-e a maradékot. Természetesen örömmel igent mondtunk. Van a helynek még egy sajátossága, amit már régen sikerült felfedeznem. Ez pedig a hihetetlen méretű Somlói. Nagyon sok helyen jártam már, de ilyen emberfej nagyságú Somlóival még soha nem találkoztam. Bármennyire is jól voltam már lakva, ezt most se tudtam kihagyni. Amikor kihozták, megállapítottam, hogy ez az emlékeimet is felülmúlja nagyságával. Szerencsére nem csak a mérete okozott élvezetet. Az íze és az állaga is tökéletes volt. Mindenkinek ajánlom az éttermet, aki Sopronba látogat. Kár lenne kihagyni! Itt "minden arany, ami fénylik".:-)

Aranyfácán tál (két személyre)

 

 

 

 

 

 

 

 

Somlói (a gigantikus)

 

 

 

 

 

 

 

Az étterem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Cím: Sopron 9400 Becht Rezső út 23  Telefon: 06-99-349-292

Szólj hozzá!

Címkék: étel sopron étterem vacsora vendéglő gasztronómia gasztró ebéd somlói aranyfácán

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsora.blog.hu/api/trackback/id/tr21592371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása