HTML

Étterem

Mostanában gyakran járok étterembe. Gondoltam megosztom az élményeimet (jó és rossz tapasztalataimat) veletek is:-) Ha valakinek kedve támadna éttermet ajánlani: cezarimado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

2008.08.11. India Pirro Étterem

2008.08.13. 11:07 Cézár imádó

www.indiapirro.hu

Már régen kinéztem magamnak ezt a helyet az interneten, de csak most vált aktuálissá a meglátogatása. Egy ismerősöm megpróbált lebeszélni róla, mondván, hogy neki csalódás volt az itt elfogyasztott vacsora. Engem nem könnyű eltántorítani, ezért este 7-re foglaltam asztalt. Mikor odaértünk az étterem kongott az ürességtől. Mivel kellemes meleg este volt, ezért a teraszon ültünk le. Egy kedves hölgy azonnal az asztalunkhoz sietett az étlapokkal. Megrendeltük az italokat és hozzáláttunk az ételek kiválasztásához. A választék igazán bőséges. Csirke, királyrák, bárány, marha és zöldséges indiai különlegességek egyaránt megtalálhatóak az étlapon. A levesek között szerepel egy "napi leves". Amikor ez iránt érdeklődtem, akkor azt a választ kaptam, hogy sajnos az nincs. Ezért Paradicsomlevest kértem. Az ízében nem volt semmi, ami eltért volna az általunk megszokottól. Hatalmas adag volt, pirított kenyérkockákkal. Olyan tányérban szolgálták fel, amiben egyszerűen nem tudott kihűlni. Legalább fél órát tartott míg elfogyasztottam. Azután Bárány Vindaloo-t rendeltem goai módon elkészítve. Az összes étel közül ez a legerősebb. Kockára vágott hús fűszeres mártásban. Hozzá sima Naan-t (kenyér tandoori kemencében sütve) kértem. Gusztusos kis tálkában szolgálták fel. A Naan friss és forró volt. Az utolsó falatig elfogyasztottam. Zárásként Pista Kulfi-t választottam, ami indiai fagylalt pisztácia ízesítéssel. Nem hasonlít a tölcsérben kapható fagylaltokhoz. Szeletben szolgálják fel. Tejes ízű édesség, a felső részében pisztácia darabokkal. Könnyen fogyasztható, mély nyomokat nem hagyó desszert. Összességében nagyon elégedett voltam, mind az ételekkel, mind a kiszolgálással. A tanulság, hogy ne hallgassunk ismerőseinkre:-)

Paradicsomleves

 

 

 

 

 

 

Bárány Vindaloo (kockára vágott hús fűszeres mártásban, goa-i specialitás)

 

 

 

 

 

Naan (kenyér tandoori kemencében sütve)

 

 

 

 

 

Pista Kulfi (indiai fagylalt pisztácia ízesítéssel)

1 komment

Címkék: étel india étterem bárány vacsora vendéglő gasztronómia gasztró indiai naan pirro kulfi

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsora.blog.hu/api/trackback/id/tr66613915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

semota · http://livewithit.blog.hu 2008.08.14. 00:51:40

én rendszeresen rendelek indiait ... olyan éttermektől lehet rendelni, ahova amúgy be is lehet ülni, ez a minőségen és az áron is látszik.
úgy látom, hogy Magyarországon az összes indiai étterem kb. uazt kínálja, max. a minőség változik.

Az én kedvencem a Kama Sutra volt, de az most egész nyáron zárva van :(
süti beállítások módosítása