HTML

Étterem

Mostanában gyakran járok étterembe. Gondoltam megosztom az élményeimet (jó és rossz tapasztalataimat) veletek is:-) Ha valakinek kedve támadna éttermet ajánlani: cezarimado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

2008.02.11. Kohinoor étterem

2008.02.12. 12:03 Cézár imádó

http://www.kohinooretterem.hu/

Néhány héttel ezelőtt az interneten nézelődve rákattintottam egy hirdetésre, ami az étterem oldalára vezetett. Ma elérkezett az ideje, hogy meglátogassuk.
Az étterem a nevét a Kohi-noor gyémántról kapta. Jelentése hegyi fényesség. Eredetileg 5000 évvel ezelőtt a Mogul királyság uralkodása alatt találták meg a gyémántot, 1526-ban amikor az egyik mogul király meglátta a gyémántot, hirtelen felkiáltott "ez a hegyi fényesség - Kohinoor". Innen kapta nevét. Természetes súlya 793 karát, de a fényelések, metszések és csiszolások miatt 186, majd 109 karát lett. A britt kolónia hivatalnokai 1849-ben találták meg a kincset a pánjab  fővárosban és felajánlották Victoria királynőnek. Ettől fogva a koronázási ékszerek közé került. 
Ez egy pakisztáni és indiai étterem. A belső kialakítása hasonlít az átlagos kínai éttermekre. Az egyszerűség jellemzi. Az étlapon a választék bőséges. A választásnál egy fiatal pincér volt segítségünkre, aki tökéletes felvilágosítást adott minden kérdésünkre. Az általunk rendelt ételek elég csípősek voltak (sajnos erre az étlapon semmi nem hívja fel a figyelmet), de nagyon ízletesek Az árak barátságosak.
Érdekes lehet a hely azok számára, akik egy étkezés alatt szeretnének többféle ételt megkóstolni, mert a fogásokat külön tálkákban hozzák ki és nem az ember tányérján. Ha többen megyünk mindenki ehet a másik által választott ételből anélkül, hogy egymás tányérjában kellene turkálnunk.
Amirtsir csirke curry (csirkemell fűszeres gazdag szószban, amirtsir módra)
Citromos masala csirke ( csirke darabok vajas, zöld paprikás, gyömbéres citromlében elkészítve)
Naan kenyér (frissen sütött puha klasszikus indiai kenyér)
Basmati rizs

2 komment

Címkék: étterem gyémánt vacsora curry indiai masala naan pakisztáni kohinoor

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsora.blog.hu/api/trackback/id/tr82336124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila 2008.02.12. 13:47:18

Imadom az indiai konyhat. A Varosmajor utcaban van egy kis pakisztani etterem - szerintem nagyon jo.
Es van egy kis Indiai bufe-kifozde is Pesten. Igenytelen enterior, etelszag, de jol foznek! Nem az ar a legfontosabb szempont, de fontos - olcso a hely. Nem arulom el hol van.

Bu_bu 2008.02.22. 15:03:47

Én is jártam itt. Délben szinte tele volt. Kissé akadozott az ételek felszolgálása. A desszertre legalább fél órát kellet várni, pedig nem akkor sült... hiszen fagylalt volt...
süti beállítások módosítása