HTML

Étterem

Mostanában gyakran járok étterembe. Gondoltam megosztom az élményeimet (jó és rossz tapasztalataimat) veletek is:-) Ha valakinek kedve támadna éttermet ajánlani: cezarimado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

Egy kommentező írta a Villa Mediciről - tanulságos

2008.08.21. 13:23 Cézár imádó

Villa Medici Veszprém****

Ez a történet:

"Tisztelt vezetőség!

A hétvégén 2008. 08 16.-án meglátogattuk, vagyis megpróbáltuk meglátogatni az éttermüket. Az étteremhez érve egy felszolgáló sietett elénk, és még az ajtóban közölte, mivel nem teljesen hosszú nadrágban érkeztem ( én egyedül, a további 3 fő kifogástalan öltözékben jelent meg ) nem áll módjukban fogadni személyünket. Ezt első osztályú helyre való tekintettel, maximálisan nyugtáztam is. Ekkor barátaim, és feleségem javasolták vegyek a városban egy nadrágot, és addig ők leülnek egy asztalhoz. Ez kiváló ötletnek bizonyult, így indultam a belvárosba vásárolni, amikor jeleztek felém, hogy mégsem induljak, mert egy új felszolgáló érkezett aki közölte, hogy rendben, hogy én veszek nadrágot, ellenben Ők (barátai, feleségem ) papucsban vannak, így sem mehetnek be az étterembe! A papucsokról szólva :) nagyon igényes öltözködés jellemző a társaságunkra, így kizárólag Dolce Gabbana és hasonlóan kiemelt márkákat részesítjük előnyben, és nem volt még a VILÁGON olyan 5 csillagos hely sem ahol ezekben a lábbelikben ne fogadtak volna örömmel. Szinünk fehér, és ha veszi a fáradságot, hogy rákeressen a nevemre a Google keresőkben, hamarosan a társadalmi, gazdasági, és politikai státuszunk is kideríthető, számos hazai, és külföldi sajtó írásaiból.
Megalázó, és felháborító volt az eset! Telefonon próbáltunk egy vezetőt elérni, ellenben egy éppen zajló esküvőre hivatkozva, egy kedves recepciós hölgy, csak sajnálatát tudta kifejezni, valamint az Önök Dress Code -jára hivatkozva próbálta a helyzetet kezelni.
DRESS CODE! Nincs önöknek ilyen, és sehol sincs feltüntetve, természetesen egy vendég, ha lát egy étlapot, amin az árak és ételek vannak feltüntetve, abból nem derül az ki, ellenben amenyiben volna ilyen fel kell tüntetni! Megvizsgáltam, és archiváltam a jövőbeni események során esetlegesen kialakuló viták esetére a honlapuk tartalmát, hogy számos az Önök működését szabályozó hazai, és nemzetközi szervezetnél bepanaszolhassam, és megfelelő büntetési normát kiszabassak önökre. Több internetes bejegyzés elhelyezésére is készülhetnek, ahol kizárólag a fenti tényeket, és az Önök eljárás módját tesszük közzé négy nyelven. Bízom abban, hogy egy kis idő múlva ( a hivatalok, és a nemzetközi szervezetek kivizsgálási, és döntési mechanizmusát alapul véve 1-3 hónapon belül ) elgondolkodnak azon mit is jelent az a szó meghurcolni, megszégyeníteni. Természetesen a ROTARY INTERNATIONAL is tájékoztatva lesz erről!

M Tamás"
 
Saját tapasztalat:
 
A bejegyzéssel kapcsolatban az alábbi levelet kaptam a fent említett úriembertől, és kérésére töröltem az összes kommentet.
 
"Kedves Admin!

A Segítséged kérem! 

...  pár napja egy lejáratás központjába kerültem.
Az egyik forrása a dolognak az, hogy szcientológus vagyok, a többit még nem sikerült megtudnom!

Kérlek, hogy a
http://vacsora.blog.hu oldalon az alapvető személyiségi jogaimat, valamint a vallási hovatartozásomat sértő kijelentések, és események miatt, a Villa Medicivel kapcsolatos, összes bejegyzést törölni szíveskedj!

Amennyiben nincs kedved a törvényt lapozgatni úgy idézek az
INDEX.HU szabályzatából, (  akik már a nevemmel összefüggő témát már törölték is ) ami alkalmazza a törvényt.

FÓRUM ÉS APRÓHIRDETÉS ALAPELVEK

amit tiltunk fórumunkban:
  • ha a hozzászólás faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozást sért



Bizonyára, belátod Te is, hogy a vallásom, családom, tevékenységeim olyan állításokkal lett felvértezve ami a személyiségi jogaim alapvető megsértése, és szerintem nem méltó a vacsora.
blog.hu oldalhoz sem.

Kérlek segíts abban, hogy ezt az alapot nélkülöző fröcsögést különösebb jogi utak nélkül, általad megszüntessem!"

A JÖVŐBEN IS TÖRÖLNI FOGOK MINDEN OLYAN KOMMENTET, AMI NEM AZ ÉTTEREMMEL KAPCSOLATOS HOZZÁSZÓLÁST TARTALMAZ. AKI VALLÁSRÓL ÉS SZEKTÁKRÓL AKAR ÉRTEKEZNI, AZ KERESSE MEG AZ ERRŐL SZÓLÓ BLOGOKAT MAGÁNAK.

 

18 komment

Címkék: történet veszprém villa dolce gabbana tamás code international medici dress rotary

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsora.blog.hu/api/trackback/id/tr14625967

Grege 2008.08.27. 19:26:33

amúgy m.tamás miért nm megy lángossütőBe kajálnI, ott lehet hogy senkit nem Zavar mezíTláb, papucsban. egy sOkcSillagos étterembe had ne kelljen már a Szomszéd redvás lábait nézegetnem, de vannak ilyen barmok, akik színházba is gumiCsIzmába járnak :o)

ENnek fele sem TréfadOLOG aki vallásról hadovál, annk meg fUsS.

(most csak a nagybetűket :o))

gézuka 2008.08.27. 19:42:35

Jól van na! Azért még nem kell kiabálni!

Szerintem igaza volt az étteremnek.

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.08.27. 20:58:14

ezt a dress code-ot sosem ertettem amugy, negy csillagnal mar sipakolnak a hosszu nadragert, de az nem zavarta oket, hogy a szoknyam ott vegzodik, ahol kezdodik, hehehe. egyebkent sok szep labat lattam mar /es redvast is, foleg a metrOn/

maki 2008.08.28. 09:47:07

Hehe... onerzeteben sertett kis okoska. Az etteremnek meg igaza volt. a tobbit emg ki lehet talalni, akit erdekel a SCIence fiction ra fog jonni

Kisbankár 2008.08.28. 11:20:21

Más vallását belekeverni nem szép dolog, mindenki abban hisz, amiben akar, amig a másik ember szabadságát nem sérti. Lehet ez Xenu(?) vagy ki, lehet a vízen járó Názáreti, lehet a dollár erősődése. Szabad ország. :-)
Vallástól függetlenül a levélben több helyesírási hiba is volt, erre illett volna figyelni...
Valamint igényes helyen igényesen felöltözve kell megjelenni. Halászgatya és papucs nem az, még ha D&G a márkája, akkor sem.
A vállalatépítéshez pedig sok sikert.
Pont.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2008.08.28. 13:30:36

Az étteremnek igaza volt, mert látta, hogy miféle emberek akarnak bemenni, Dolce Gabbana papucs, felháborító, horrible dictu még nadrágot is tudtak venni... nagyon helyes Villa Medici, fő a konzekvencia. Csak Tisza papucsban szabad őket beengedni. Amúgy amikor már meguntam a Xenu-haknival járó 5 csillagos világkörüli utakat, akkor én is a Villa Medicibe jártam sokáig. De mivel eleve tudom azt, mert kaptam nevelést, hogy egy jobbféle étterembe amúgy sem illik Batz ...ööö bocsika DG pacskerban menni, ezért makkos cipőt húztam a lábamra fehér zoknival. És mindig beengedtek :)

B.B/aliasB.B. 2008.08.28. 13:43:07

Majd ha eljön Xenu, látni fogja mindenki hogy neki is papucs van a lábán. És akkor már hiába engedné be őket az étterem a kár papucsban is, késő bánat lesz.

B.B/aliasB.B. 2008.08.28. 13:45:52

Ja, amúgy én is vettem multkor egy eredeti Dolce Gabbana papucsot a helyi piacon, nyolcszáz forintért. Kis gyártási hibás, csével van írva, Dolcse Gabána.
Sikeres-e vagyok?

Kisbankar 2008.08.28. 19:41:12

Ha emlékeim nem csalnak, a post-oló tömeg nem igazán a scientológus léten akakdt ki, hanem a levél megfogalmazásán, stílusán, az újgazdag sértettségen, gőgön. De úgy tűnik ez nem jött át...
Többet ésszel mint pénzzel. :-)

Feree 2008.08.28. 20:18:41

MT "úr" írta:
"nagyon igényes öltözködés jellemző a társaságunkra, így kizárólag Dolce Gabbana és hasonlóan kiemelt márkákat részesítjük előnyben, és nem volt még a VILÁGON olyan 5 csillagos hely sem ahol ezekben a lábbelikben ne fogadtak volna örömmel. Szinünk fehér, és ha veszi a fáradságot, hogy rákeressen a nevemre a Google keresőkben, hamarosan a társadalmi, gazdasági, és politikai státuszunk is kideríthető, számos hazai, és külföldi sajtó írásaiból."

Ha már volt szíves ilyen részletesen szervírozni a társadalmi-gazdasági-politikai státuszát, akkor nem kell rinyálni, ha a postolók is részletesen leírják, mit gondolnak arról.
Aztán nem kellenek a sirámok, meg a post kiegészítésének a kiegészítése, nem kell a sértett önérzet, felesleges a hüppögés a halálra gázolt becsületről.
Gyomorforgató és gusztustalan tempó volt MT "úr" részéről, hogy a kis taknyolását 3 blog commentjébe is beleerőltette - természetesen az általa beírt nickben konzekvensen szerepelt a Villa Medici szóösszetétel, hogy a Google minél könnyebben kapcsolhassa a keresőszavakat.
MT "úr" mutatványa ott bukott meg, hogy visszanyalt a fagyi.
Remélem, egy életre megtanulta, hogy az Internet nyilvánossága kétélű fegyver.

Kérem töröjjeki. :P :P
... de ha van a blogtulajban egy szemernyi becsület is, akkor nem a kommenteket radírozza szorgalmasan, hanem a Villa Mediciről írt teljes posztot - mint ahogy a többi blogban megtették, ahogy megszólalt a blogírókban a vészcsengő, hogy mire akarják őket felhasználni.

Hát nooooormális?!?! :P

elektor 2008.08.29. 12:47:56

Én őszintén örülök, hogy vannak olyan éttermek, ahol nem engednek be mindenféle műveletlen tuskót, csak azért mert van pénze. Ez egy hatalmas piros pont a Villa Medicinek!

Ami pedig lejárató kampányt indító M. Tamást illeti, el kell, hogy keserítsem: Nem, nem a vallása miatt lett kicikizve, hanem a stílusa és műveletlensége miatt. Külön jellemzi az "úri"embert, hogy ez nem esett le neki és vallásüldözés mögé bújva próbálja elejét venni a kritikáknak. Ő persze teli szájjal kritizálhatja az éttermet, de ha őt kritizálják az már nem tetszik neki.

Külön figyelmet érdemel a "színünk fehér" kiszólása, ami egyértelmű rasszista megnyilvánulás. Ha pedig egy fajgyűlölő kezd vallásüldözést kiabálni az enyhén szólva is nevetséges, vagy már inkább szánalmas.

Véleményem szerint Tamás lejárató akciója igencsak visszafelé sült el és tökéletesen megérdemli amit a közönségtől kap.

Kedves Tamás. Nem ártana tükörbe nézni!

Töreky Gábor · http://outpost.hgo.se/~webstream/gergely_vajda/Toreky/index2.html 2008.08.29. 16:31:00

M.Tamás!
Buta és neveletlen vagy - de így is szeretünk, megsimogatjuk oktondi buci fejed, elnéző mosollyal

soloio 2008.09.03. 21:51:39

gonosz-gonosz pincérbácsik!
szánalmas szegény M. Tamás. Nagyon igényesek papucs terén... :-)

Aisōpos · http://en.wikipedia.org/wiki/Buta 2008.09.04. 11:08:10

Igazán kínos M. Tamás levele, de korántsem oly szánalmas, mint az ide írt megjegyzések nagy része. Mindenki próbál frappáns lenni, ami a maga módján még bájos is lehet - egy szárnyait próbálgató középiskolástól. Annyiban rosszabb Tamás csak, hogy nagyobb nyilvánosság előtt tette ezt az egészet, míg a kommentelők csak itt csinálnak hülyét magukból az ellenségeskedő és rettentően ostoba hozzászólásaikkal.

dulles 2008.09.04. 15:32:28

Aisōpos: Micsoda érvek istenem, micsoda érvek. Kitalálhatom hol tanultad ezt a kommunikációs technikát?
Szerencse, hogy ez a kommented még csütörtök kettőig megjött, remélem így már upstat vagy :-)

szpsz 2008.09.06. 13:35:12

Nahát, fel vagyok háborodva, nem mehetek be melegítőben* az operabálra. Pfujj. Monnyonle.


*ádidász természetesen

Blogpont Huba 2008.09.08. 19:44:38

M. T-nek visszanyalt a fagyi. :-)))

Tömör professzor 2008.09.21. 01:21:35

Az történt, hogy mindenhol meglátták az igényesen borotvált lábát meg a DG papucsját majd hasra estek töle és a pénzétöl.Volt egy étterem ahol ez nem igy történt és nem érdekelték mennyi pénze van.Ha az ott dolgozó felszolgálók megadják azt a tiszteletet, hogy 40fokban öltönyben fogadják akkor legalább egy cipőt felvehetne.Pöszén álna a szája ha a pincérek is papucsban sétálgatnának körülötte és azt mondanák: "há de Tomikám ez Gábáná vazze"
süti beállítások módosítása