HTML

Étterem

Mostanában gyakran járok étterembe. Gondoltam megosztom az élményeimet (jó és rossz tapasztalataimat) veletek is:-) Ha valakinek kedve támadna éttermet ajánlani: cezarimado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

2008.10.16. Mandragora étterem

2008.10.27. 10:19 Cézár imádó

http://www.mandragorakavehaz.hu/

Már nagyon rég nem jártam itt, de az itteni cézár salátával kapcsolatos nosztalgiám újabb látogatásra késztetett. Este 8 körül érkeztünk az étterembe. Meglehetősen üres volt, csak néhány asztalnál ültek. A nemdohányzó termet választottuk, bár ez sokkal kevésbé hangulatos, mint a dohányzó. Az étlapot meg se néztem, azonnal az áhított cézár salátát kértem, és hozzá egy pohár bort. A bor hamar megérkezett, de a salátára kicsit várni kellett. Amikor az első falatot a számba vettem, már tudtam, hogy vagy a szakács változott meg, vagy az idő szépítette meg az emlékeimet. Nem volt egy nagy durranás. Sajnos egy kellemetlen meglepetésben is részem volt. A saláta mellé adott pirítóst szerencsémre kézzel törögettem, mert hirtelen a kezemmel valami furcsa dolgot tapintottam az egyik szelet lefelé fordított oldalán. Mikor megfordítottam, a csomagolt szeletelt kenyér szokásos dátumozott záró gyűrűjét találtam szépen belesütve. Mikor szóltam az üzletvezetőnek, hogy mi is történt, meglehetősen flegmán közölte, hogy így legalább tudom (a dátumból), hogy nem lejárt kenyeret adnak. Én ezt nem találtam túl viccesnek. Amikor látta, hogy ezt felháborítónak tartom, akkor megkérdezte, hogy "meghívhat-e" egy italra. Én egy pohár bort kértem. Egy "normális" étteremben ezt másként intézték volna, vagyis sűrű bocsánatkérések közepette a számlában nem tüntették volna fel a salátát. Itt nem így történt. A jövőben valószínűleg elkerülöm őket.

 

"A bűnjel"

26 komment

Címkék: kritika saláta gasztro étterem vacsora gasztronómia kávéház cézár mandragora

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsora.blog.hu/api/trackback/id/tr27733925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.10.27. 11:46:51

Jellemző, hogy még te örülj, hogy szenvedhetsz. Az ilyen embernek semmilyen keresnivalója nincs a vendéglátásban, mégis mintha ez a fajta volna többségben...

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.10.27. 11:52:10

én ha megláttam volna ezeket a kenyereket, illedelmesen felálltam és kisétáltam volna. tököm kivan azzal, hogy mindenhol előre szeletelt és csomagolt szendvics/tósztkenyeret adnak pirítósként.

Lacibetyár 2008.10.27. 11:59:40

Szerintem nem volt belesütve, csak a pirítóst, mikor kivették és letették a tányérra, alá került a záró szalag. Csak hozzá ragadt, nem nagy ügy, eyszerű véletlen.
Szerintem a pirítóst nem kellett volna kifizetteni, a saláta az más. Szerinted az étteremnek kellett volna fizetni neked? Mivel Mo-n vagyunk, el tudom képzelni, hogy már mivel "reklamálhattak" a pincérnek, akik cak a fizetést akarták megúszni.
Szar dolog, amikor rájössz, hogy nem te vagy a célcsoport, akit az étterem megcélzott. Te legfeljebb nem mégy oda máskor! Nem neked megfogalmazni az étterem üzletpolitikáját.

Sütiző 2008.10.27. 12:15:24

Lacibetyár, talán te sütötted azt a pirítóst? Esetleg érdekelt vagy az étteremben?

beavereater 2008.10.27. 12:25:46

Lacibetyár, milyen igazad van! Ezért is kellenek az ilyen blogok, hogy akik nem célcsoportjai az ilyen éttermeknek (értsd: nem a "könnyen lehúzható igénytelen magyar barom" kategóriába tartoznak), be se menjenek. Előbb-utóbb rájön a tulajdonos, hogy újra kellene gondolnia, kik is a célközönség...

Mano 2008.10.27. 12:35:39

Hihetetlen, hogy ebben az orszagban mindent meg lehet csinalni es mi mar semmin sem csodalkozunk.Emlekszem par eve a cegemmel Svajcban volt egy ebedunk ( Kb 20 fore) es az egyik kollegam talalt az etelben egy szep hosszu hajszalat.Az ottani uzletvezeto nem arra hivatkozott, hogy legalabb tudjuk, hogy nem kopasz a szakacs ( vagy a szemlyzet tobbi tagja), hanem azonnal kicserelte az etelt suru bocsanatkeres kozepette es az egesz tarsasag kavejat a haz allta. Igy is nagyon ciki volt nekik, mert kifele menet hallottam, hogy eleg nagy cirkusz volt a konyhan. Tehat kedves Honfitarsaim! Nem normalis az, hogy ebben az orszagban meg mindig balkani a vendeglatoipari helyzet mikozben nyugat-europai arak vannak.Azert arra a "celcsoportra" kivancsi lennek, akinek ez bejon...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.10.27. 12:45:45

Lacibetyár blogoszféraszerte vehemensen védi az igénytelen kiszolgálást, ügyfelekkel, vásárlókkal való bunkózást. Lehet, erre gerjed. Kádárofil.

beavereater 2008.10.27. 12:58:32

stockholm-szindrómás? :D

beavereater 2008.10.27. 13:00:09

vagy ment már tönkre csehója megérdemelten...

Illumination 2008.10.27. 13:03:44

Hogy lenne már belesütve? Egy ilyen vékony kenyérebe? Ne őrjíts már. Ráadásul ez egy klasszikus bolti szeletelt kenyér, aminek a csomagolásán van ez a gyűrű. Ha ráis esik a kenyérre és úgy melegítik meg attól még nem "sül bele". Drága volt a számla vagy mi a fasz?

nyúl 2008.10.27. 13:07:04

Ahogy ez az étel kinéz, a zárószalag már nem is lepne meg, az ajtón, kívülről.

paráznabillegető 2008.10.27. 13:14:01

bájdövéj, jó az aztalterítő is...

RP 2008.10.27. 13:49:54

Az egeszseges szervezetnek szuksege van vasra.

Gourmet 2008.10.27. 13:54:34

Ez a Cezar salata ugy nez ki, mint amit egyszer mar valaki megevett.

Istenem mikor lesznek mar vegre jo ettermeink?

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.10.27. 13:59:28

Én néhány hete az Intersparban vásárolt darálthúsban találtam kis drótdarabokat. Én kettőt, nővérem egyet. Milánói készült belőle, és evés közbe vettem észre. Szerencse, hogy nem haraptam rá nagyon, csak éppen hogy, és hogy nem nyeltem le.

Nem csillogó drót volt, hanem kicsit rozsdásabb. Elgondolkodtam, milyen körülmények között lehetett az a hús, ha három rozsdás drótdarab is volt benne. Abba is hagytam az evést...

Nem mentem vissza reklamálni, mert sok a Lacibetyárhoz hasonló ember az Intersparban is. Szóval az csak kamu, hogy a Tesco és a Spar között olyan nagy különbség lenne...

napelemes harckocsi · http://href.hu/x/73ug 2008.10.27. 14:37:37

ez cézár salátának elég "lájtos", a bűnjel lehet a véletlen vagy nem oda figyelés műve.
de az üv. magatartása akkor sem megengedett :-/

napelemes harckocsi · http://href.hu/x/73ug 2008.10.27. 14:39:03

sőt mi több olyan hogy milánói, mint étel nem létezik.
ez egy torz magyar agyszülemény :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.10.27. 14:43:03

ennél csak az volt jobb, amikor a munkahelyi kajáldában 'milánói' néven paradicsomos-parizeres moslékot lapátoltak a nyálkásan túlfőtt spagettire. Majd a konyhásnéni csupasz kézzel belemarkolt a reszelt trappistába és rászórt egy marékkal.

Katka 2008.10.27. 14:44:51

Micsoda probléma... Sokáig tartott volna kitúrni? Belehaltál? Ezért írtál? Gyanítom ez csak ürügy volt hogy felvághass azzal hogy életedben eljutottál egyszer egy étterembe és ott ehettél cézár salit. Megírod nekünk majd a rántott hús-krumplival, csemege uborkával sztorit is? Szerintem ezekkel a sztorikkal a Szegényemberéket baszogasd....

őszecske 2008.10.27. 14:49:10

20-30 évvel ezelőtt ha ilyen történt volna, azonnali kirúgás!...vagy prémium levonás történt volna...
Szerencséje volt az étteremnek, hogy nem a Fogyasztóvédelmis volt nála vacsorán...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.10.27. 15:17:30

Javaslom, hogy a katka meg lacibetyár féléknek ezentúl csak ilyen klipszeket szolgáljanak fel az éttermekben. Vígan ropogtatni fogják, mivel nyilván azt hiszik, hogy az éttermekben így szokás...

Lacibetyár 2008.10.27. 16:50:44

Rékuc a szavaidból süt a rosszindulat.
Nem az igénytelenséget védem, csak azoktól van hányingerem, akik minden piszlicsáré hülyeség miatt, ezért aztán sokszor ok nélkül rinyálnak, fikáznak. Persze mindenki csak a másikat akarja segíteni, de mint ebben az esetben is, nem volt elég a kapott jóvátétel, magyar módra ingyen kaját akart volna.
Azokkal van tele a hócipőm, akik párezer forintért elvárják, hogy kinyalják a seggüket. Akinek ez egy olyan szintű probléma, sértés, hogy rögtön kiböfögi a netre, az még találkozott IGAZI problémával, az élet nem állította komoly feladat elé. Az ismerőseim körében eléggé ismert realitás érzékem, mindent az értékén kell kezelni. Nem várom el az ellenem vétkezők nyilvános felakasztását, megszégyenítését, cserébe nekem is jól esik, ha az esetenkénti emberi gyarlóságaimat mások is elnézik. Akik meg ilyen piszlicsáré dolgokon kiakadnak, azt kívánom, hogy ők is találkozzanak egy hozzájuk hasonló okostojással. Persze lehet, hogy ők nem találkozhatnak, mert nem is végeznek komoly munkát.
A hozzászólásokből ítélve, azért a véleményemmel nem vagyok egyedül.
A posztolóhoz fordulva kérdezem, mivel lett volna elégedett?? Az ingyen kaja túlzás, a konyhában a kaját összeállító kirúgása? Csak nehogy egyik ismerőse mesélje később, kirúgták a gyerekét, feleségét egy étteremből, mert egy okoskodó szarrágó verte a mellét.
Na mindegy, nektek úgysem lehet megmagyarázni rékucok, egyszerűbb az ilyeneket kizárni a fórumotokról, ebből is látszik, hogy tényleg csak arra kellenek mások, hogy egótokat fényezze. A másként vélekedőket megérteni roppant nehéz, nem is női agynak való!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.10.28. 07:41:02

Azért a seggkinyalás nem egyenlő azzal, hogy nem szólnak be bunkó módon a vendégnek (legalább látja, hogy friss volt a kenyér). Ha szerinted ez normális viselkedés egy vendéglátó részéről, akkor őszintén kivánom, hogy soha ne részesülj jobb bánásmódban, ha beülsz valahova enni. Mi pedig keressük tovább az igényes éttermeket. Nincs ezzel semmi gond, nem vagyunk ugyanaz a célcsoport.

Lacibetyár 2008.10.28. 09:06:07

A fénykép tény, a körítés meg szubjetív elmondás, tehát mese is lehet, értékén kell kezelni. A sznob sem érti, hogy miért válik egy idő után nevetségessé a valós, vagy annak vélt problémáival, mert az ő zárt világában ez a természetes. A külvilágban azonban többségben vannak a realisták, akik értékükön tudják kezelni a dolgokat, így jóízűt nevetnek a sznobokon. Őket nem akarják megbántani, ezért szemében elismerik a felháborodását, ő meg szegényke ezt tényleg el is hiszi. Na mindegy, tényleg nem vagyunk ugyanaz a célcsoport, csak azok irritálnak, akik a saját felsőbbségük tudatában osztják az észt, a többi lelki toprongynak. Ilyenkor jön az érv, hogy akkor nem kell elolvasni, meg a blogíró tulajdona a blog, akinek nem tetszik, menjen a p...ba. Ugye ismerős a szöveg rékuc?? Tényleg igaz, mindenki írhatna blogot, kialakíthatná a saját lelki holdudvarát, de éppen a kritika hiányozna belőle, ami jobbító szándékú is lehetne, ellentétben a fikázással. Elnézést, hogy ezt a blogot használom fel, hogy elmagyarázzam rékucnak, hamár a sajátjáról két hozzászólás után kitiltott, mert nem fértem bele az általa vázolt irányba, vagy csak egyzserűen piros napja volt, igazából nem is érdekel.
Mivel úgy érzem,hogy ő kezdett velem szmben személyeskedni, ezért válaszoltam a megértés hiányának bizots tudatában.
A poszthoz annyit, hogy az állítólagos durva beszólás minősítése a sértett leki beállítottságán múlik, én például egy ilyen beszólás után, amellyel pl. a feszültséget kívánta oldani az üzletvezető az én olvasatomban, és egy pohár borra törénő invitálással fejeződik be, a lovagiasság szabályai szerint lezártnak tekintem az ügyet. A lovagiasság szabályai azt jelentik, hogy ott és akkor lezárják az ügyet, később sem hánytorgatják fel.
Újraolvasva rájöttem igazából miért tűnt első olvasásra tudat alat is piszlicsáré dolognak.
Az, hogy a posztíró elfogadta az étterem részéről a jóvátételt, bár az egész salátát kérte volna ingyen, mégis megjelentette az egész története, természetesen a saját szája íze szerint elbeszélve. Ha akkor nem fogadja el a "kárenyhítést", jogosan problémázhatna, így csak arra lehet gondolni, hogy a konkurencia többet fizetett neki. Ez viszont bizonyára csak légből kapott feltételezés, ilyen nincs is, nem is volt és nem is lesz sohasem. Azért a szolgáltató szektorban egy-egy ilyen jól elhelyezett poszttal jól oda lehet vágni a valamiért nem tetszőnek. Valahol olvastam, hogy mindig azt fogadják el igaznak, aki először hazudik, a magyarázkodás már nem érdekel senkit. Na ezért vagyok az ilyen szkeptikus az ilyen önjelölt igazmondókkal szemben. Bocsi, hogy kissé hosszúra sikerült, de tényeg ez volt az utolsó kommentem itt.

Kisbankar 2008.10.30. 19:18:39

Én jártam ott pár éve egy csinos hölggyel. Nem volt semmi gond akkor a cézárral. :-)
süti beállítások módosítása