HTML

Étterem

Mostanában gyakran járok étterembe. Gondoltam megosztom az élményeimet (jó és rossz tapasztalataimat) veletek is:-) Ha valakinek kedve támadna éttermet ajánlani: cezarimado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

2008.08.18. DinerM Amerikai Étterem - Siófok

2008.08.22. 07:08 Cézár imádó

www.dinerm.hu

Siófoki nyaralásunk első napjának estéjén a Beach mögötti éttermekkel teli utcában sétálgattunk, hogy kedvünkre való helyet találjunk. A választék igen nagy, és mindenhol "csalogató emberek" próbálják rábeszélni a turistákat, hogy őket válasszák. Nekünk a DinerM nevű Amerikai étteremre esett a választásunk, mert a partnerem mindenképpen hamburgert szeretett volna enni. Villogó neonok, csillogó berendezés, süppedős boxok, Elvis Presley, Jerry Lee Louis, Frank Sinatra, óriás hamburgerek, és persze az ötvenes évek amerikai hangulata. Én annyira nem kedvelem ezt az ételt, de gondoltam, hogy csak találok valami salátát, ami elég kívánatos lesz ahhoz, hogy elfogyasszam. Mikor beléptünk az étterembe, egyetlen üres asztal volt. Gyorsan le is ültünk, mielőtt valaki megelőzött volna:-) Egy pincér azonnal hozta az étlapot. Csak annyira volt udvarias, amennyire feltétlenül szükséges volt. Az étlapon elég széles volt a választék. Szendvicsek, hamburgerek, levesek, főételek, saláták és desszertek között nézelődtem. Végül a Mexikói csirkesalátára esett a választásom. A tartalma saláta, paradicsom, kukorica, frissen sütött csirkemell, mexikói mártás, tortilla chips volt. Néhány perc várakozás után már szemügyre is vehettem a kreációt. Őszintén szólva a tálalás inkább praktikus volt, mint szemetgyönyörködtető. Az íze is elmarat a várttól. Én egy kellemes pikáns, csípős szószra számítottam, ellenben egy meglehetősen jellegtelen dolgot kaptam. Nem volt rossz, de legközelebb nem ezt választanám.

 

Mexikói csirkesaláta (saláta, paradicsom, kukorica, frissen sütött csirkemell, mexikói mártás, tortilla chips)

 

 

 

 

 

"Egy kis történelem a weboldalukról: Az amerikai "Diner" Ki is ne ismerne? Például a filmekből; "Back to the future", "Happy day", "Ponyvaregény". Az amerikai Diner csillogó króm épülete olyan kristálytiszta hatást kelt a szemlélőben, mint Jerry Lee Lewis hangja. Elöl széles neonfényekkel, hogy a sötét éjszakában már messziről felismerhető legyen. A Diner gyorsbüfé és 24 órás étterem egyben. Először 1930-ban jelentek meg ezek a relatív kicsi, de szembetűnő épületek Amerikában, amelyeket a széles utak mellé építettek. Aranykorát mégis az 50-es években élte a "Diner". Az egyébként is mozgalmas időkben nemcsak étkezési, hanem a társasági élet funkcióit is betöltötte. A fiatalok kedvelt találkozóhelye lett, a színes, zajos tömeg óriási amerikai autókból kiszállva gyülekezett a Jukebox környékén, és a parkolókban. Új anyagokkal kísérleteztek tulajdonosai, a neonnal, üveg építőelemekkel, színes csempékkel, amelyek mentazöld, lazac és tengerkék színekben pompáztak. A 60-as években az Interstate és a Highway kiszorította a Diner hálózatot, a Fast Food megjelenésével pedig elvesztette gyorsbüfé vendégkörét is. A láncokat ezernél is többet számláló éttermeiből alig több mint 100 maradt mutatóba. Eltűntükkel a korabeli életérzés, romantika és kellemes együttlétek színhelye is elsüllyedt. Napjainkban a "Diner" gigantikus reneszánszát éli. A nosztalgia korszaka újra életre hívta a "Repro-Diner" hálózatot, amely persze imitáció csupán, de az illúzió így is teljes. Fellendülése Európába is átterjedt, ahol az 50-es életérzése szintén új életre kelt, így napjainkban, Berlinben, Párizsban, Amszterdamban és Brüsszelben sorban nyílnak a "Diner" éttermek. A 2000-es év nyarán nyitott Siófokon a DinerM Amerikai étterem, mely azóta egy lényeges színfoltja a siófoki Petőfi sétánynak. A nagyméretű és ízletes burgereken kívül több jellegzetes étel képviseli az amerikai kontinens ízvilágát. Ha valaki Siófokon jár és szeretne egy jót enni vagy megkóstolni az 50-60-as évek hangulatát, akkor érdemes felkeresni a DinerM Éttermet. Az ételek, italok, a zene és a kiszolgálás, ha csak egy étkezés erejéig is, de felidézi egy letűnőben lévő kor emlékeit. Diner M Amerikai Étterem Siófok"

 

És egy kis ízelítő a hamburgerből:-)

1 komment

Címkék: zene amerikai gasztro frank étterem vacsora vendéglő gasztronómia évek elvis hamburger sinatra siófok diner beach ötvenes

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsora.blog.hu/api/trackback/id/tr66627086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.08.27. 20:18:52

Mi is ettünk itt nemrég, én classic sajtos hamburgert, a párom azonban barbequest, csirkemellel. No az utóbbi igazi gasztronómiai kélyhömpöly, én ilyen finom barbeque szószt még nem ettem, ajánlom legközelebb próbáld ki! :)
süti beállítások módosítása