Egy hírlevélből értesültem arról, hogy olyan étterem nyílt Budapesten (egy hónapja) a Király utcában, amit egy Michelin-csillagos szakácsnő ( Donatella Zamponi) nyitott. A cikket olvasva eldöntöttem, hogy meg kell látogatnom a helyet. Ma eljött az ideje.
Érkezésünkkor egy pincér azonnal elénk sietett és az asztalunkhoz vezetett. Amíg az étlapra vártunk, volt időm megszemlélni a környezetet. Meglehetősen sötét volt. A gyenge világítást néhány csillár biztosította, ami műanyag agancsokból állt. Jól el volt különítve a dohányzó rész a nemdohányzótól. Mivel nincs weboldaluk, ezért hosszasan tanulmányoztam az étlapot. Először Ligur minestrone levest kértem. Finom volt, de köze sem volt az általam megszokott mindestronéhoz. Főételnek először Roston sült lepényhalat szerettem volna rendelni, de sajnos nem volt. A második jelöltem az Oliván sült tenger gyümölcse (kagyló, polip, tintahal, stb...) volt. Ez is okozott némi meglepetést. Kis láboskában szolgálták fel. Olíva helyett pörkölt szerű szaftban lett elkészítve. Fantasztikus ízei voltak, de a bor amit az olivás ételhez rendeltem, egy kicsit se illett az így elkészített ételhez. A bor rendelése előtt megkérdeztem a pincért, hogy milyen bort válasszak hozzá, akkor az első reakciója az volt, hogy ő nem ismeri a borokat és csak három napja dolgozik itt, a sommelier pedig nincs bent. Azután küldött egy másik pincért, akinek szintén nem sok hasznát vettük. A főétel elfogyasztása után szerettünk volna egy üveg testes olasz vörösbort rendelni, de kiderült, hogy a nagy választékot felvonultató impozáns borlapon található borok közül egyel se tudnak szolgálni, csak néhány magyart ajánlanának. Azzal is beértük. Utolsó fogásként egy Meleg csokoládé flant kértem. Az elkészítése negyed órát vett igénybe, de ennek ellenére kihűlt mire elém került. Így sem volt rossz, de melegen jobban esett volna. Távozáskor az üzletvezetővel váltott néhány mondatból kiderült, hogy nem is a szakácsnő a Michelin-csillagos, hanem az étterem ahol dolgozott. Szép dolog más tollával ékeskedni és hamis információkkal ellátni az embereket. Jelenleg még minden nagyon szervezetlen, de egy kis odafigyeléssel talán lehet belőle valami.
Az étterem
A csillár:-)
Ligur minestrone leves
Olíván sült tenger gyümölcse (kagyló, polip, tintahal, stb...)
Meleg csokoládé flan
1. Az étterem portálja és környezete | X | X | X | X | X |
2. A vendég fogadása | X | X | X | X | X |
3. A belső tér és a hangulat | X | X | X | X | X |
4. Berendezés, dekoráció, teríték | X | X | X | X | X |
5. Étlap | X | X | X | X | X |
6. Választék | X | X | X | X | X |
7. Kiszolgálás | X | X | X | X | X |
8. Árak | X | X | X | X | X |