HTML

Étterem

Mostanában gyakran járok étterembe. Gondoltam megosztom az élményeimet (jó és rossz tapasztalataimat) veletek is:-) Ha valakinek kedve támadna éttermet ajánlani: cezarimado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

2009.07.21. Bitter Sweet

2009.07.21. 16:24 Cézár imádó

 
Mozi előtt egy gyors ebédre ugrottunk be az étterembe. Már többször jártunk itt, és mindig kellemes szájízzel távoztunk. Ez most se volt másként. Déli menüt ettünk, ami zellerkrémlevesből, lasagneból, és mákosgubából állt. Mindegyik nagyon ízletes volt, és a kiszolgálás is gyors és hibátlan.
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 komment

Címkék: étel étterem gasztronómia gasztró ebéd mammut

2009.07.01. Rosé Restaurant

2009.07.08. 09:43 Cézár imádó

 
Egy évvel ezelőtt már jártam itt, és kellemes emlékeket őrzök a helyről. Most újra rátaláltam a neten, és gondoltam, hogy érdemes ismét meglátogatni. Nem foglaltam asztalt, csak este 8-kor beállítottunk négyen. Még pont volt egy négy fős asztal a nemdohányzó részen. A felszolgálókat most is elég nehéz megkülönböztetni a vendégektől, mert semmiféle egyenruhát nem viselnek. Ez nem változott az előző évhez képest. A választásom most is a már jól bevált Thai csípős csirkelevesre esett. Isteni volt, bár még kiegészítettem egy kis plusz "erővel". Második fogásként Cézár salátát kértem (húsmentes változatban). Ez pont úgy volt elkészítve, ahogy szeretem. Pirítóst külön kellett kérnem hozzá. És az este zárásaként Gundel palacsintát rendeltem belga csokiöntettel. A vacsorát az élő zene tette még kellemesebbé. Sajnos mikor az étkezést befejeztük, az addig aránylag kellemes és füstmentes levegő elkezdett megtelni cigarettafüsttel. Az okára nem tudtunk rájönni, hogy addig miért nem éreztük, de gyorsan a távozás mezejére léptünk.

 

 

 

Cézár saláta

 

 

 

 

 

 

 

Gundel palacsinta

 

 

 

 

 

 

 

http://vacsora.blog.hu/2008/06/20/2008_06_19_rose_restaurant

 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika étel étterem vacsora vendéglő gasztronómia gasztró cézár saláta rose restaurant

2009.06.15. Lui&Lei Restaurant

2009.06.30. 19:14 Cézár imádó

http://www.luiandlei.com 

A főzős blogommal a Viasat 3-on (Gianni által vezetett műsorban) nyertem egy 10 ezer forintos vacsorát az étterembe. Mikor leparkoltam előtte, csak akkor ismertem fel, hogy én már jártam itt, csak akkor még Taverna Pomodoronak hívták. Azt hiszem, hogy az igazi étterembe járók tudják, hogy a Pomodoro Gianni Annoni tulajdona. Szerintem most is csak a nevet változtatták meg, mert a berendezés pontosan ugyanolyan volt, mint régen. A hely meglehetősen üres volt. El se tudom képzelni, hogy miből élnek meg. Még a látogatás előtt próbáltam tájékozódni az ételekről és az árakról, ám az utóbbiak nem szerepelnek a weboldalon. Mikor kezembe vettem az étlapot, világossá vált, hogy ez nem véletlen. Két ember szűkösen tud csak megvacsorázni 10 ezer forintból. A hátsó helységbe ültünk le, mert az első dohányzó. Bár nem mindent én ettem, de a teljes képhez hozzátartozik, hogy mi fért bele az említett nyereménybe. Én első fogásként Velencei halászlét kértem. Tele volt különböző tengeri herkentyűkkel. Az ízére pedig pláne nem panaszkodhattam. Vacsorapartnerem Fehérboros feketekagylót rendelt. Itt se volt baj se a minőséggel, se a mennyiséggel, de én kiegészítettem volna egy kis adag sültkrumplival. Második fogásként mindketten tésztát választottunk, hiszen ez egy olasz étterem. Az egyik Szélesmetélt  volt kacsaraguval, a másik Spagetti vénuszkagylóval. Kinézetre mindkettő jobb volt, mint ízre. Semmi különleges nem volt bennük. A kacsát be se lehetett azonosítani. Két üdítővel ki is merült a keret. Kellemes este volt, de mély nyomot nem hagyott...

 

 

 

A belső terem

 

 

 

 

 

 

 

Velencei halászlé

 

 

 

 

 

 

Fehérboros feketekagyló

 

 

 

 

 

 

Spagetti vénuszkagylóval

 

 

 

 

 

 

 

Szélesmetélt kacsaraguval

1 komment

Címkék: leves viasat olasz étel étterem nyeremény vacsora vendéglő gasztronómia gasztró tészta gianni tengeri lui&lei

Gesztenyéskert - Tésztaszerda

2009.05.26. 12:36 Cézár imádó

 http://gesztenyeskert.hu/

Fel vagyok iratkozva az étterem hírlevelére, ezért értesítést kaptam a Tésztaszerda nevezetű rendezvényről is. Az emailben még a választható ételek is fel voltak sorolva. Túlzottan nem lelkesedem a tésztákért, de az ilyen jellegű kezdeményezések mindig kíváncsisággal töltenek el. Tehát irány Budakeszi. Ebédidőben érkeztünk. A hely először elég üres volt, majd egy fél óra múlva elkezdett megtelni. Választhattunk az állandó étlapról, és mai napra készített tésztás étlapról egyaránt. Az ételek neve mellett még a fotóik is szerepeltek. Mivel tésztázni jöttünk, természetesen a második étlapról válogattunk. Először Kolbászos lebbencslevest választottam. Rövid várakozás után az asztalon gőzölgött a bőséges adag. Isteni illata volt, és az íze remek volt. Ezzel ugyan már majdnem jóllaktam, de azért kértem még egy Juhsajtos tésztasalátát is, bevert tojással a tetején. Szerencsére ez nem volt túl nagy adag, ezért még jóízűen el tudtam fogyasztani. Sajnos desszertnek már nem maradt hely, pedig lett volna még kedvemre való tésztás édesség. A kiszolgálás végig rendkívül figyelmes volt, olyan apróságokkal fűszerezve, hogy a társaságunkban lévő gyereknek külön (műanyag) evőeszközt, és színes ceruzákat is hoztak, hogy elfoglalja magát.

 

 

 

Kolbászos lebbencsleves

 

 

 

 

 

 

Juhsajtos tésztasaláta

Szólj hozzá!

Címkék: leves saláta étel gasztro étterem vendéglő gasztronómia ebéd gesztenyéskert tésztaszerda

2009.05.09. Symbol - Puskás

2009.05.20. 10:27 Cézár imádó

http://www.symbolbudapest.hu/

Egy nyereményjátékon 15.000.-Ft-os utalványt nyertünk, ami a Symbol bármelyik éttermében beváltható volt. A mi választásunk most a Puskásra esett. Mivel a pubban számomra túl sok volt a tv, ezért inkább a Garden részre ültünk, ami szintén az említett helyhez tartozott. Figyelmes, aránylag gyors kiszolgálásban volt részünk. Első fogásnak Citromos csirkeragulevest kértem cipóban. Nagyon jól nézett ki, és bőséges (tartalmas) adag volt. Nem sajnálták belőle a hús se. Főételt az "Idegenlégiósok" közül választottam, vagyis egy spanyol ételt, Sajtos, spenótos csirkés lepényt salsával, avokádókrémmel és tejföllel. A leírás alapján én egy kicsit ízesebbre és szaftosabbra számítottam. Az egész túl szárazra sikeredett, de azért ehető volt. Amíg vacsoráztunk, több esküvő vendégei is elfoglalták a termeket ünneplés céljából. Elég népszerűnek tűnik a hely ilyen szempontból, bár nem tudnám itt elképzelni az esküvői vacsorámat.

 

 

 

Citromos csirkeraguleves cipóban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos, spenótos csirkés lepény salsával, avokádókrémmel és tejföllel

Szólj hozzá!

Címkék: leves étel gasztro spanyol puskás pub étterem vacsora gasztronómia gasztró symbol

2009.05.03-05.07. Újabb soproni kiruccanás képekben

2009.05.13. 12:15 Cézár imádó

 

 

 

Solar Club Hotel

Gulyásleves

 

 

 

 

 

 

 

Solar Club Hotel

Húsleves májgombóccal

 

 

 

 

 

 

 

 

Solar Club Hotel

Túrós metélt szalonnával

 

 

 

 

 

 

 

 

Solar Club Hotel

Egészben sült vagdalt zöldséges rizzsel

 

 

 

 

 

 

 

 

Chen's Cooking Wok and Grill

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chen's Cooking Wok and Grill

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sopron Plaza önkiszolgáló

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kifőzde

Betyártarhonya

 

 

 

 

 

 

 

 

Kifőzde

Gulyásleves

 

 

 

 

 

 

 

 

Aranyfácán

Körömpörkölt

 

 

 

 

 

 

http://vacsora.blog.hu/2008/10/29/2008_10_21_chen_s_cooking_wok_and_grill_restaurant_sopron

http://vacsora.blog.hu/2008/10/28/2008_oktober_ujabb_soproni_kiruccanas

http://vacsora.blog.hu/2008/07/30/2008_07_25_aranyfacan_vendeglo_sopron

http://vacsora.blog.hu/2008/07/29/2008_07_23_nagymama_konyhaja_sopron

http://vacsora.blog.hu/2008/07/27/2008_07_22_corso_etterem_sopron

http://vacsora.blog.hu/2008/07/27/2008_07_21_nagymama_palacsintazoja_sopron

http://vacsora.blog.hu/2008/07/27/2008_07_20_solar_club_hotel_etterme_sopron

http://vacsora.blog.hu/2008/06/04/soproni_kiruccanas

1 komment

Címkék: leves étel gasztro sopron étterem vacsora vendéglő gasztronómia gasztró ebéd

2009.04.21. Delhi Darbar Étterem

2009.04.25. 08:30 Cézár imádó

http://www.delhidarbaretterem.hu

Az interneten bukkantam a helyre, amikor új indiai éttermet kerestem. Nem a megnyitás szempontjából új, csak én még nem jártam itt azelőtt. Ebédelni mentünk. Mikor beléptünk, egy néhány asztalból álló étteremben találtuk magunkat. Őszintén szólva nem voltak nagy elvárásaim. A leves (Paradicsom leves) némi csalódást okozott. A többi indiai étteremmel szemben itt kis csészécskében szolgálták fel. A kinézete, és az íze is messze elmaradt a máshol megszokottól. Szerencsére a főétellel korrigálták a hibát. Egy Goai specialitást kértem, Vindaloot Csirkehússal (tradicionális Goa-i recept alapján készült étel gazdagon fűszerezve, ecettel ízesítve). Köretnek sima nannt (finomlisztből készült, tandoorban sütött kenyér). Ez pont úgy volt elkészítve, ahogy kell. Igazi tartalmas erős étel. Pont erre vágytam. Desszertnek már nem maradt hely, de nem is igazán bántam, mert soha nem tudtak hozzám közel kerülni az indiai édességek.

 

 

 

 

Paradicsom leves

 

 

 

 

 

 

 

Vindaloo Csirkehússal

 

 

 

 

 

 

 

Naan

Szólj hozzá!

Címkék: étel étterem gasztronómia gasztró indiai ebéd delhi darbar

2009.04.22. Sercli

2009.04.23. 11:54 Cézár imádó

1053 Budapest, V. kerület, Veres Pálné utca 7.

Egy igazán új helyen jártam. Április 11-én nyitott, és azóta folyamatos teltházzal üzemel. Az elhelyezkedése is nagyon kedvező, mert a Váci utca szomszédságában van, a Veres Pálné utcában, közvetlenül a BorLaBor étterem fölött. Az összes ajtaja nyitható, ezért a nyári estéken úgy érezhetjük magunkat, mintha egy teraszon lennénk, de közben élvezhetjük a fedett hely előnyeit is. A pincérek nagyon figyelmesek, és a távozó vendégek elégedettnek tűnnek. Csak egy könnyű salátát ettem, mert nem voltam igazán éhes, de az felülmúlta a várakozásaimat. Gránátalmás saláta volt. Tele friss gyümölcsökkel (narancs, szőlő, alma, gránátalma), isteni mézes balzsamecetes öntettel tálalva. Már az illatára összefutott a nyál a számban. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Próbáljátok ki!:-)))

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: étel étterem vacsora vendéglő gasztronómia gasztró új hely

2009.03.08. Hotel Veritas

2009.03.26. 09:49 Cézár imádó

 

 

Részletek hamarosan... de azt azért meg kell említenem, hogy a leves annyira ízlett (mondhatom, zseniális volt), hogy szerettem volna megkapni a receptjét, ami sajnos azóta se történt meg... A szakácsot bármikor hazavinném magammal:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articsóka leves füstölt parasztsonkával

 

 

 

 

 

 

 
 
Lazac

Szólj hozzá!

Címkék: leves hotel étel étterem vacsora gasztronómia gasztró veritas

2009.02.28. Ruben étterem - 4 torkos nap:-)

2009.03.09. 11:35 Cézár imádó

http://www.rubenrestaurant.hu/

Már többször jártam itt. Most a négy naposra nyújtott "Torkos csütörtök" keretében kíváncsian vártam, hogy mit tudnak nyújtani fél áron, amikor egyébként is nagyon alacsony árakkal dolgoznak. Őszintén szólva kellemes meglepetés ért. A teljes teltház ellenére sokkal gördülékenyebben zajlott minden, mint egy sima napon. Külön étlapot készítettek ezekre a napokra, amin olyan ételek is szerepeltek, amik az állandó étlapon nem. Első fogásként Gyömbéres libalevest kértem, fűszeres libapecsenyével töltött raviolival. A pincér elárulta, hogy én kapom az utolsó adagot a mai napon (este 9 volt). Ennek ellenére nem tűnt maradéknak. Sőt, nagyon is finom volt. Főételként Grillezett harcsafilét választottam, fokhagymás tejföllel besütve, harmatos salátaágyon. A halon érezni lehetett, hogy frissen sütötték, a saláta pedig megfelelően ropogós volt, nem volt eláztatva semmiféle öntettel. A desszertnek sajnos most se maradt hely. Igazán elégedett voltam mind az ételekkel, mind a kiszolgálással. Így tovább...
 
Korábbi bejegyzések:
 

 

 

Gyömbéres libaleves, fűszeres libapecsenyével töltött raviolival

 

 

 

 

 

 

 

Grillezett harcsafilé, fokhagymás tejföllel besütve, harmatos salátaágyon

 

 

 

 

 

 

Vacsorapartnerem választása:

 

 

 

Csirkepaprikás, kapros juhtúrós palacsintatésztába töltve

 

 

 

 

 

 

 

 

Házi nyúl vadas mártással, zöldfűszeres makarónival

3 komment

Címkék: kritika étel étterem csütörtök vacsora vendéglő gasztronómia torkos gasztró ruben alacsony ár

2009.02.26. La-Guna étterem (Kispest) - Torkos csütörtök

2009.03.02. 18:56 Cézár imádó

http://www.la-gunaetteremkispest.hu

A Torkos csütörtök akció keretében látogattunk el a kispesti La-Guna étterembe. Másik La-Gunában már jártam, ezért volt némi elképzelésem, hogy mi is vár majd ránk. Este 7-re foglaltunk asztalt. Érkezésünkkor már a legtöbb asztal foglalt volt, ennek ellenére a pincér pillanatokon belül velünk foglalkozott. Megkaptuk az étlapot, majd annak hosszas tanulmányozásába kezdtünk.
Első fogásként halászlét kértem. Mivel nem tudtam, hogy mekkora adag várható, a második fogás megrendelését későbbre halasztottam. Rövid várakozás után az asztalon gőzölgött a halászlé (bográcsban). Isteni illata és íze volt. Mire a végére értem, szinte már jól is laktam. Azért a szokásos mohóságom most is úrrá lett rajtam, ezért bevállaltam még egy túrógombócot. A teltház ellenére erre se kellett sokat várnom. Két óriás gombócot kaptam. Az elsőt hősiesen befaltam (nagyon jó volt, ezért nem esett nehezemre), de a másodikat inkább elcsomagoltattam. A kiszolgálás és az étel egyaránt hibátlan volt. Az 50%-ot tisztességesen jóváírták a számlán. Minden elismerésem. Így kell kedvet csinálni az embernek, hogy máskor is eljöjjön ide. A végén még megjegyezném, hogy a teljes árak is nagyon barátiak.
 
Az interneten elég sok kudarcba fulladt "torkos" estéről olvastam. Természetesen nem ezen a helyen. Volt olyan, aki nem kapta meg a lefoglalt asztalát, volt olyan, akivel egy óra várakozás után azt közölték, hogy elfogyott az alapanyag, és olyan is akadt, akinél a teljes árra számították a szerviz díjat (vagyis a 10% helyett 20%-ot). Azt hiszem, hogy ebben az esetben szerencsésen választottunk.
 
Mások rossz tapasztalatai a torkos csütörtökön:
 

 

 

 

Pontyhalászlé harcsafilével

 

 

 

 

 

 

 

Házi túrógombóc

 

 

 

 

 

 

Vacsorapartnerem választása:

 

 

 

 

Csirkés burritos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kárpáti borzas

Szólj hozzá!

Címkék: kritika étel akció étterem halászlé csütörtök vacsora vendéglő gasztronómia torkos gasztró laguna túrógombóc kispest mexikói la guna

2009.02.21. Jardinette étterem - Esküvőkóstolgató

2009.02.25. 12:11 Cézár imádó

http://www.jardinette.hu/

Az Esküvő kiállítást követően meghívást kaptunk az étterem                          "Esküvőkóstolgató" rendezvényére. Az asztalokat más és más dekorációval díszítették fel, és megkóstolhattuk esküvői ajánlatuk különféle fogásait. Az eseményen meghallgathattuk zenekarukat is. Érkezéskor egy pohár forralt borral fogadtak és egy terembe irányítottak, ahol már több pár is ült a feldíszített asztaloknál. A zenekar már javában játszott. Különböző stílusokban remekeltek. Később az étterem értékesítője leült hozzánk, és részletesen ismertette az esküvővel kapcsolatos lehetőségeket. Végtelenül kedves és figyelmes volt. Rövidesen megérkeztek a kis tányérkák, amin a kóstolók voltak. Felvonultattak néhányat a választható előételek, levesek, főételek és desszertek közül. Mindegyik nagyon ízletes volt. Augusztusig az összes időpontjuk foglalt volt már. Talán nem véletlenül...
 
Képekben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: leves étel gasztro esküvő kóstoló étterem vendéglő gasztronómia zenekar főétel desszert előétel jardinette esküvőkóstolgató

2009.02.15. Piroska Csárda

2009.02.19. 10:00 Cézár imádó

http://www.piroskacsarda.com/

Amikor el kell búcsúznom a Balatontól, az utolsó dolog, amit mindenképpen meg kell kapnom, az a halászlé. A szállodából való kijelentkezést követően elkezdődik a megfelelő étterem keresése, ennek a rituálénak a letudásához. Most tél lévén kicsit nehezebb dolgunk volt. Amikor Siófok felé tartottunk, az út mellett megpillantottunk egy Piroska Csárda nevű helyet. Próba szerencse alapon bekanyarodtunk a parkolójába, és megnéztük a kifüggesztett étlapot. Szerencsénk volt. Szerepelt rajta. Amikor beléptünk, megpillantottam a hely fűtésére szolgáló kandallót, ami előtt két figura ült. Nagyon hangulatossá tette az éttermet. Egy pincérhez képest kicsit túlöltözött úriember szolgált ki minket. Természetesen azt kértünk, amiért jöttünk. Azt a bizonyos halászlét. Bográcsban tálalták. Kérés nélkül kaptunk hozzá erőspistát, de a levesbe tett erős paprika miatt nem volt rá szükségünk. Pont olyan volt, amilyenre vágytam. Tartalmas és ízletes. Olyan jól laktam vele, hogy mást már nem is tudtam enni. Elégedetten távoztunk.

 

 

 

 

 Halászlé

 

 

 

 

 

Az étterem

Szólj hozzá!

Címkék: balaton kritika leves étterem halászlé piroska vendéglő gasztronómia gasztró ebéd csárda balatonszéplak

Torkos csütörtök

2009.02.18. 10:00 Cézár imádó

IDÉN IS LESZ!!!

Kényeztesse ízlelőbimbóit fél áron, Torkos Csütörtök napján!

Mi a teendő?


Helyezze magát kényelembe és válasszon a csatlakozott éttermek listájáról!

Ezután február 26-án már csak fel kell keresni a kiválasztott vendéglátóhelyet és élvezni az értékes perceket, amelyeket a családunkkal, kedvesünkkel vagy barátainkkal eltöltött közös étkezés nyújt.

http://www.menjunkenni.hu/

 

1 komment

Címkék: programajánló étel étterem csütörtök vacsora vendéglő 2009 gasztronómia torkos gasztró 26 ebéd február fél ár

2009.02.14. Pieros's Étterem

2009.02.17. 10:11 Cézár imádó

 www.pierobar.hu

 
A Valentin napot egy balatoni szállodában ünnepeltük. Mivel itt a télre való tekintettel nem működött a konyha, egy közeli étterembe foglaltak nekünk asztalt vacsorára. Szerintem csak ez az egy étterem tart nyitva a környéken a téli időszakban. Mivel érkezésünkig semmit nem tudtunk a helyről, voltak bennem kételyek a színvonalat illetően. Amikor este 7-kor beléptünk a vendéglátóhelyre, kellemes csalódás ért. Az első kérdés az volt, hogy foglaltunk-e asztalt, mert teltház van. Szerencsénk volt. A személyzet nagyon kedves volt. A tegező hangnem először furcsának tűnt, de nem ment át "bratyizósba", ezért nem volt tolakodó. A vacsorát kellemes gitárzene festette alá. Első fogásként Halászlét kértem. Forrón, bográcsban érkezett. A tartalma is igen bőséges volt. Volt benne halszelet, haltej és ikra is. Rég nem ettem ilyen finomat. Igazság szerint már ezzel jóllaktam, de még az elején megrendeltem a kedvenc salátámat (Cézár salátát). A leves után ez is gyorsan az asztalra került. Amikor megkóstoltam, rájöttem, hogy öntet nélkül kaptam. Sűrű elnézések közepette kis tálkában ez is megérkezett. Összességében kellemesebb nem is lehetett volna az esténk.
 

 

 

Halászlé

 

 

 

 

 

 

 

Cézár saláta

1 komment

Címkék: balaton ünnep balatonboglár étel étterem bár halászlé valentin vacsora vendéglő gasztronómia gasztró cézár saláta pieros

2009.02.08. Garden cafe

2009.02.16. 12:46 Cézár imádó

www.gardencafe.hu

Újabb családi rendezvény. Az ételeket a korábbi tapasztalatok alapján már pénteken emailben előre megrendeltük. Minden nagyon finom volt, de most is akadtak problémák. Néhányan nem azt kapták, amit rendeltek. Akit bővebben érdekel az étterem, az olvassa el az előzményeket, a többiek pedig csak nézegessék a most készült képeket :-)
 
Korábbi bejegyzések:
 

 

 

Bazsalikomos paradicsomleves, parmezánnal és fokhagymás baguettel

 

 

 

 

 

 

 

Fogasszeletek roston, friss lecsóval és vajas petrezselymes burgonyával

 

 

 

 

 

 

Palacsinták ( ízes, túrós, nutellás )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro étterem garden vendéglő gasztronómia ebéd cafe

2009.01.25. Mix-R Pizzeria

2009.02.04. 12:36 Cézár imádó

http://mixr.hu/

Újabb csalódásról kell beszámolnom. A Mix-R-ről szóló előző bejegyzésemben a város egyik legjobb pizzériájaként emlegettem a helyet. Eddig rendszeresen visszatértem ide, de a történtek után megfontolom, hogy valaha is betegyem ide a lábamat. Az asztalra kitett kis lapon szokás szerint összeállítottuk a kedvünkre való pizzát. Először is hihetetlenül sokáig kellett várnunk, hogy elkészüljön, másodszor pedig szénné égetve tálalták. Amikor a pincér látta, hogy szinte érintetlenül maradt a tányéromon, meg se kérdezte, hogy van-e vele valami gond, csak azt, hogy csomagolja-e. Amikor megemlítettem, hogy el van égetve, a vállát megrántva csak annyit mondott, hogy náluk ez mindig ilyen. Igazán szomorú lenne, ha ez a kijelentés igaz lenne...
 
Előző bejegyzés:

Szólj hozzá!

Címkék: r étel gasztro étterem mix gasztronómia pizza csalódás ebéd égett pizzeria mixr

2009.01.23. Ruben Étterem

2009.02.03. 12:30 Cézár imádó

www.rubenrestaurant.hu

Sajnos pozitív változásról nem tudok beszámolni az előző látogatásomhoz képest. Talán csak az átható festékszag szűnt meg. Péntek este két felszolgáló nem tudta kiszolgálni a teltházas éttermet. Mindenre hosszan kellett várakozni. Amikor rendelni szerettünk volna, kiderült, hogy az étlapon szereplő ételek közül jó néhány "jelenleg nem kapható". Ezek után inkább maradtam a már egyszer letesztelt Szegedi tüzes marhagulyásnál és a Cézársalátánál. Zárásként Ruben csokoládé kompozíciót kértem, kandírozott narancshéjjal (Csokoládé mousse, chilis csokoládé fagylalt, csokoládé felfújt). Ez isteni volt. Azt hiszem, hogy a közeljövőben hanyagolni fogom a helyet, mert nem kívánok felesleges időt tölteni a pincér figyelmének a felkeltésével és az ételekre való várakozással.

 

 

 

Szegedi tüzes marhagulyás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cézársaláta

 

 

 
 
 
 

 
Előző bejegyzés:

http://vacsora.blog.hu/2008/11/09/2008_11_08_ruben_etterem

 

Szólj hozzá!

Címkék: kritika saláta gasztro étterem csokoládé új vacsora vendéglő gasztronómia cézár ruben marhagulyás

2009.01.21. Tanne étterem

2009.01.26. 14:00 Cézár imádó

 
Ismét családi névnapozást tartottunk itt. Sokat nem tudok hozzáfűzni az előző bejegyzésemhez, maximum annyit, hogy sokkal több volt a vendég, mint az előző látogatásunk alkalmával. A személyzet most is ugyanolyan figyelmes volt, és az ételek szerencsére változatlanul finomak:-)
 
Előző bejegyzés:
 
Ebédem képekben :-)

 

 

 

Hideg előételek I.

 

 

 

 

 

 

Hideg előételek II.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halászlé

 

 

 

 

 

Meleg ételek

 

 

 

 

 

 

 

Desszertek

1 komment

Címkék: leves gasztro étterem budakeszi vendéglő gasztronómia büfé főétel desszert ebéd előétel svédasztal tanne

2009.01.18. Halásztanya étterem

2009.01.20. 22:07 Cézár imádó

www.halasztanyaetterem.com

Már régóta kerülgetem ezt a helyet. Most egy jó halászlére vágytam, ezért meg is látogattam. Sajnos a weboldalt nem találtam meg előre, ezért nem is tudtam, hogy milyen ételek vannak. Amikor megálltam az étterem előtt, akkor láttam a táblát, hogy vasárnap a fogyasztásból 25% kedvezményt adnak. Belépéskor egy kedves fiatal pincér fogadott, és egy üres asztalhoz kísért. Hamarosan kezünkben az étlappal, elmerültünk a bőséges választék tanulmányozásában. Csak halászléből nyolcféle volt. Én a belsőségekkel tálalt változatot választottam, ebédpartnerem pedig a ponty halászlét. Amikor kihozták, szembesültünk vele, hogy nagy valószínűséggel egy féle halászlé készül, csak az változik, hogy mit főznek még bele. Jól nézett ki, de számomra nem volt elég ízes. Bár eléggé tele voltam már a levessel, nem bírtam megállni, hogy ne kérjek egy házi túrós csuszát. Ez valóban olyan volt, mint aminek frissen készítették a tésztáját. Egyszerűen nagyszerű. A számlában  kérés nélkül valóban érvényesítették a 25% kedvezményt, viszont a kihozott blokkon az adószám helyett csak nullákat tüntettek fel, és sorszáma se volt. Tehát a kedvezmény levonása utáni összeg adózatlanul vendéglátónk zsebébe vándorolt.

 

 

 

Halászlé belsőséggel

 

 

 

 

 

 

Házi túróscsuzsa tepertővel

 

 

 

 

 

 

 

Az étterem

Szólj hozzá!

Címkék: étel gasztro vasárnap étterem kedvezmény halászlé vendéglő gasztronómia túrós csusza ebéd kispesti halásztanya

2009.01.15. Dzsungel étterem

2009.01.16. 12:45 Cézár imádó

www.dzsungelcafe.hu

Tegnap este színház (Játékszín) után (este 10 körül) kerestünk egy vendéglátóipari egységet, ahol magunkhoz vehetnénk egy kis desszertet. A körúthoz meglehetősen közel lévő, már néhányszor meglátogatott Dzsungelre esett a választásunk. Miután a fagyból beestünk az igen meredek lépcsőn keresztül az étterembe, a lépcső aljában ácsorgó pincérek hada fogadott minket. Kérdezték, hogy vacsorázni akarunk-e, mert ha nem, akkor az étterem részbe nem mehetünk, csak az igen zajos és büdös (füstös) kávézóba. Amikor ezt meghallottuk, már fordultunk volna sarkon, hogy egy "vendégközpontúbb" helyet keressünk. Ekkor nagyvonalúan utánunk szóltak, hogy mégis megoldható, hogy az étterembe elfoglaljunk egy asztalt. Mivel nem akaródzott igazán kimenni a mínuszok közé, ezért éltünk a lehetőséggel. Szinte az étlapon szereplő összes desszertet megrendeltük. Somlói galuskát, Profiterolt, Narancsos csokitortát. Mikor a pincér megérkezett a rendelésekkel, akkor közölte, hogy a megrendelt két profiterol közül csak az egyiket tudta kihozni, mert ez volt az utolsó adag. Helyette egy újabb csokitorta került az asztalra. Mindegyik kifogástalan volt, mégse távoztunk elégedetten. Az érkezéskori jelenetet megbocsájthatatlannak tartom. Talán át kéne gondolniuk, hogy ki is van kiért???
 

 

 

Profiterol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Somlói galuska

 

 

 

 

Narancsos csokitorta

 

Szólj hozzá!

Címkék: étel gasztro étterem vacsora dzsungel desszert csalódás cafe gasztrionómia

2008.12.31. Borkápolna - Szilveszter

2009.01.06. 08:30 Cézár imádó

http://www.borkapolna.hu/

A 2008-as év zárásaként mi a Borkápolnát választottuk. Mivel elég gyakori vendég vagyok itt, nem volt kétséges, hogy jól fogjuk magunkat érezni. A belépő korlátlan étel és italfogyasztást tartalmazott. Az előételek között szerepelt az én nagy kedvencem, a tatárbeefsteak is. Ha mást nem is kaptam volna utána, akkor is elégedett lettem volna. Azonban az ételek sora itt nem ért véget. Volt egybesült malac, pezsgős káposztával, bébi csirke gesztenyés burgonyapürével, főtt füstölt csülök, grillezett rakott zöldség sajtmártással, és természetesen az ilyenkor elmaradhatatlan lencse. Az ételsort a somlói galuska zárta. Éjfélkor minden társaság kapott egy üveg pezsgőt is. Összességében egy kellemes estét töltöttünk itt.

 

 

Hidegtál

 

 

 

 

 

 

 

Tatárbeefsteek

 

 

 

 

 

 

Grillezett rakott zöldség sajtmártással

 

 

 

 

 

Főtt füstölt csülök

 

 

 

 

 

Egybesült malac, pezsgős káposztával

 

 

 

 

 

 

 

Bébi csirke gesztenyés burgonyapürével

 

 

 

 

Lencse

 

 

 

 

 

A tányérom

 

 

 

Korhelyleves (éjfél után)

Szólj hozzá!

Címkék: étel gasztro bor szilveszter pezsgő vacsora gasztronómia borkápolna

PROGRAMAJÁNLÓ - Borkápolna szilveszter

2008.12.24. 11:27 Cézár imádó

Szólj hozzá!

Címkék: programajánló buli étel gasztro bor ital szilveszter pezsgő vacsora gasztronómia borkápolna

2008.12.21. Mix-R Pizzeria

2008.12.23. 15:51 Cézár imádó

http://www.mixr.hu/

Már évek óta újra és újra visszatérek ide. Talán itt kapható az egyik legjobb pizza a városban. Különös módja van a pizza rendelésnek. Minden asztalra ki vannak készítve kis lapok, amiken be lehet jelölni, hogy milyen feltéttel szeretné az ember a pizzáját. Az ár független a feltétek számától (kivéve a dupla feltéteket). Kapható kis, nagy és óriás pizza. A nagy (32 cm) bőven elegendő két fő részére is. Mi is azt rendeltünk. Természetesen előtte nem hagyhattam ki a paradicsomlevest. Rengeteg sajttal tálalták. Isteni volt. Talán egyedül a számla rendezési módjában találok kivetnivalót. Nem lehet az asztalnál fizetni, hanem a pulthoz kell menni, annak ellenére, hogy nem önkiszolgáló a hely.

Szólj hozzá!

Címkék: étel gasztro étterem gasztronómia pizza ebéd pizzeria hellókarácsony mix r mixr

2008.12.17. Garden cafe

2008.12.18. 11:01 Cézár imádó

www.gardencafe.hu

Júniusban már jártunk itt egy családi születésnap alkalmából, és most megismételtük ezt egy újabb jelentős, azaz 90 éves születésnap ürügyén. Ismét nagy létszámban jelentünk meg. Az asztalok szépen összetolva csak ránk vártak. Déli 12 óra, szinte üres étterem. Ez nekünk kellemes, de vajon nekik is az? Amikor beléptünk, olyan meleg fogadott, hogy szinte a rosszullét környékezett. A későbbiekben a hőmérséklet váltakozott. Hol fullasztó volt, hol kifejezetten hideg. Mivel majdnem négy órát töltöttünk itt, ezt többször volt lehetőségünk megtapasztalni. És akkor most térjünk rá az ebédre. A kiszolgálás sebessége mit sem változott nyár óta. Az első óra eltelte után kerültek az előételek, illetve a levesek az asztalra. A társaság egyik fele már el is fogyasztotta, mikor a másik fele még meg se kapta. Én Tengeri tapas tálat rendeltem előételnek. Ez padlizsán-, tojás- és tonhalkrémet, garnélafarkakat, polipot, füstölt makrélát, szárított paradicsomot, kagylót, olíva és kapribogyót tartalmazott. Gusztusosan volt tálalva, és nagyon kellemes ízű és állagú volt az összes falatka. Főételnek Steaket kértem zöldbors mártással, sajtos töltött burgonyával és kerti fűszerekkel pirult zöldségekkel. A steak (medium) tökéletes volt. Annak ellenére, hogy nem kaptam  hozzá steak kést, remekül boldogultam vele. A köret is ízletes volt. Desszertként az általunk egy cukrászdából hozott tortát szolgálták föl, "boldog születésnapot" zene kíséretében. Az ételekre és a személyzet figyelmességére nem lehet panaszunk, de akinek nincs sok ideje, az ne ezt a helyet válassza.

 

Steak zöldbors mártással, sajtos töltött burgonyával és kerti fűszerekkel pirult zöldségekkel

 

 

 

 

 

 

 

Korábbi bejegyzés:

Szólj hozzá!

Címkék: születésnap gasztro étterem garden vendéglő gasztronómia tapas lassú ebéd cafe steak hellókarácsony tengeri