HTML

Étterem

Mostanában gyakran járok étterembe. Gondoltam megosztom az élményeimet (jó és rossz tapasztalataimat) veletek is:-) Ha valakinek kedve támadna éttermet ajánlani: cezarimado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

2009.02.28. Ruben étterem - 4 torkos nap:-)

2009.03.09. 11:35 Cézár imádó

http://www.rubenrestaurant.hu/

Már többször jártam itt. Most a négy naposra nyújtott "Torkos csütörtök" keretében kíváncsian vártam, hogy mit tudnak nyújtani fél áron, amikor egyébként is nagyon alacsony árakkal dolgoznak. Őszintén szólva kellemes meglepetés ért. A teljes teltház ellenére sokkal gördülékenyebben zajlott minden, mint egy sima napon. Külön étlapot készítettek ezekre a napokra, amin olyan ételek is szerepeltek, amik az állandó étlapon nem. Első fogásként Gyömbéres libalevest kértem, fűszeres libapecsenyével töltött raviolival. A pincér elárulta, hogy én kapom az utolsó adagot a mai napon (este 9 volt). Ennek ellenére nem tűnt maradéknak. Sőt, nagyon is finom volt. Főételként Grillezett harcsafilét választottam, fokhagymás tejföllel besütve, harmatos salátaágyon. A halon érezni lehetett, hogy frissen sütötték, a saláta pedig megfelelően ropogós volt, nem volt eláztatva semmiféle öntettel. A desszertnek sajnos most se maradt hely. Igazán elégedett voltam mind az ételekkel, mind a kiszolgálással. Így tovább...
 
Korábbi bejegyzések:
 

 

 

Gyömbéres libaleves, fűszeres libapecsenyével töltött raviolival

 

 

 

 

 

 

 

Grillezett harcsafilé, fokhagymás tejföllel besütve, harmatos salátaágyon

 

 

 

 

 

 

Vacsorapartnerem választása:

 

 

 

Csirkepaprikás, kapros juhtúrós palacsintatésztába töltve

 

 

 

 

 

 

 

 

Házi nyúl vadas mártással, zöldfűszeres makarónival

3 komment

Címkék: kritika étel étterem csütörtök vacsora vendéglő gasztronómia torkos gasztró ruben alacsony ár

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsora.blog.hu/api/trackback/id/tr4991013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr.president 2009.03.23. 10:49:15

hallottam, hogy valamelyik étteremben minden csütörtökön torkos csütörtököt tartanak.
nem tudjátok, hogy melyik volt?

Mikrobi 2011.02.28. 14:35:59

Elolvastam valamennyi tesztedet az étteremről, a régebbi tapasztalataid nem riasztottak el. Egy tavaly novemberi teszt is pozitív volt. Húshagyó kedden kipróbálom és ha nem felejtem el, megírom az élményeimet itt.

Mikrobi 2011.03.09. 16:47:17

Tegnap este megejtettük a látogatást a Rubenben négyesben. A pincérek udvariasak voltak. A világítás sajátos. Az asztalok egyik fele fölött van világítás, a másik fölött nincs. Felfogható úgy, hogy hangulatos, de nekem pont nem jutott lámpa az asztalrészem fölé. Erre pedig háklis vagyok. Még háklisabb vagyok a dohányfüstre. Ahhoz képest, hogy nem dohányzó helyet kértünk, valahonnan végig jött a füst.
Én előételnek füstölt pisztrángot rendeltem sárgarépás céklasalátával és "magvas roppanós"-sal (vastag ropi). Elég sokára hozták ki. Finom volt, de a hal egy egész kis darabka volt csak. Máshonnan nézve túl sok volt hozzá a saláta. A többiek vargányakrémlevest, ill. tyúkhúslevest. A tyúkhúsleves nem igazán ízlett a fogyasztójának, a gombalevestől el voltak ragadtatva.
Másodiknak ketten ropogós malaccsülköt rendeltünk pezsgős cika-káposztával, hagymás krumplival, egyvalaki pecsenye kacsát ropogósra sütve lilakáposztás rétessel, hagymás tört krumplival, egyvalaki balatoni fogasfilét roston sütve Kárpáti-módra vajas krumplival. Ismét sokat kellett várni, ami a leves/előétel után már nem szokás.
A káposzta nekem kicsit túl köményes ízű volt. A csülök felséges volt, de elég kis adag, a hozzá adott krumpli még inkább. Kértem hozzá kenyeret, a kacsás kolléga meg káposztasalátát, ez utóbbit meg kellett sürgetni, ami tekintve, hogy az étel melegen jó, plusz pontlevonás. A kenyér felszíne kicsit száraz volt a kosárban, biztos nem takarták be, de azért finom volt. A fogast nagyon dicsérték, azt hiszem, a második fogás minőségével nem (sem) volt gond.
Rendeltünk egy üveg Ikon chardonnay-t, ez kitűnő volt és a hőmérséklete is ideális volt. Beleállították egy terracotta borhűtőbe, ami előzőleg nem volt vízbe állítva, igaz, nem is július van.
A vége felé egyre erősebben érződött a cigarettafüst.
süti beállítások módosítása