HTML

Étterem

Mostanában gyakran járok étterembe. Gondoltam megosztom az élményeimet (jó és rossz tapasztalataimat) veletek is:-) Ha valakinek kedve támadna éttermet ajánlani: cezarimado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

2008.05.05. Marxim Pizzeria

2008.05.05. 23:15 Cézár imádó

www.marximpub.extra.hu

Nagy nosztalgiával gondolok erre a helyre. Tizenéves koromban törzsvendégnek számítottam. Az általános iskola befejezése után minden pénteken és szombaton itt találkoztunk a volt osztálytársaimmal. Azóta jó néhány év eltelt, de a Marxim megmaradt. Ezek szerint még mindig menő a sarló és a kalapács, vagy valamit jól csinálnak. A mottójuk: "Itt csak a külsőségek idézik a kapitalizmust; Minden más a velejéig romlott szocreál" A falakat különböző plakátok borítják. Például megcsodálhatjuk Lenint alsógatyában. Minden ételt fantázianevekkel láttak el (ezek se változtak az elmúlt 17 évben). Néhány példa a teljesség igénye nélkül: Mester Elvtárs és Margherita, Pizza á la Leninvárosese, Pizza á la Usonka, Vörös Október,  Szibériai álom, Választási igéretek, Pizza á la Kreml, Pizza á la brrr…ÁVO, Marximalista, Csernobili. Választhatunk pizzák, lepények, spagettik és desszertek közül. Az itallapon MunkáSÖRÖK-et és BOROK-at is találunk.
Miután kiszórakoztam magamat az elnevezéseken, a Pizza á la Ciolkovszkij-t (csípős szósz, vörösbab, ragu, paprika, kukorica, sajt) rendeltem. Nagyon finom szaftos volt. A tésztája se volt se túl vékony, se túl vastag. Pont el voltak találva az arányok.
Sajnos a szellőzés nincs igazán megoldva. Hazafelé úgy bűzlöttem a cigarettafüsttől, hogy egy hamutál is megirigyelte volna.
Az árak rendkívül barátságosak, főleg annak tükrében, hogy a Mammut és a Millenáris szomszédságában található a pizzéria.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: sör bor millenáris kapitalizmus lenin plakát vacsora gasztronómia gasztró szocreál pizzéria marxim

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsora.blog.hu/api/trackback/id/tr78455844

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Marxim söröző és pizzéria 2010.11.07. 17:42:35

Helyszín: 1024 Bp., Kis Rókus u. 23. Látogatás: 2008. április 16. 17:20-18:10 > Itt még a KISZ-titkár Gyurcsány is otthon érezné magát! Vörös zászlók, drótkerítések, tervgazdaság, a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása