http://borlaborhu.utazasok.hu/
Már többször jártam itt, de még soha nem csalódtam. A manapság egyre divatosabbá váló borkultúrának hódoló, bort kedvelő vendégek részére kíván otthont adni a hely. A borozás hagyományos hangulatát és a kultúrált vendéglátást egy helyen jelenítik meg. A régi pesti ház téglafalai és a modern berendezés ötvözete, egyedülálló atmoszférát teremt.
Hatféle, kiváló minőségű kimért, illetve közel ötvenféle, Magyarország minden jelentős borvidékéről származó palackos bor közül választhatunk.A pince egyedi hangulatához illő, borkonyhával állnak vendégeik rendelkezésére, amelyben elsősorban a régi, magyar ízek kapnak hangsúlyt, azonban a modern konyha egyes ételei is fellelhetők. Nagy sikere van a vendégek körében, a háromféle krémet (snidlinges túrókrémet, majorannás csirkemájkrémet, valamint padlizsánkrémet) tartalmazó ételkülönlegességnek, amely izgalmas kulináris élményt nyújt, már egy borkóstolás alkalmával is. A hideg ételek többségét kézzel megmunkált fatálakon szervírozzák, a vendégek maguk vághatják el, saját vágódeszkán a kolbászt, a szalonnát, a hagymát, a disznósajtot, miközben kristálypohárból kortyolhatják mellé a bort. Az asztalokon mindig friss és hideg szóda van (az a régi hagyományos). A pincérek rendkívül figyelmesek.
Minden hónap utolsó csütörtökén más-más borász meghívásával borvacsorát tartanak.
Jelen esetben az egri Juhász testvérek közreműködésével kóstolhattunk végig egy kiváló menüsort. Az ételek közül írnék néhányról, amik számomra kiemelkedőek voltak. Először is a Halászlé. Az pont az én ízlésem szerint készült. Tele volt haltejjel és ikrával. Máshol ezekkel spórolnak, csak mutatóba tesznek a levesbe belőle. Azután meg kell említenem a burgonyás beiglit. Látványra is szép volt, de ízre egyenesen fantasztikus. És végül a Szilva parfai... könnyű és különleges lezárása volt az estének. A menü tökéletesen harmonizált a hozzá kínált borokkal.
A borokat a BORVARÁZS webáruház forgalmazza. Nagyon kedvező árakkal dolgoznak.
Egri Muscat Ottonel 2007
Aszalt barackos csirkepástétom balzsamecetes mazsola- dresszinggel
Ropogós kacsasült kávés narancsmártással, lilahagyma-lekvárral, burgonyás beiglivel