HTML

Étterem

Mostanában gyakran járok étterembe. Gondoltam megosztom az élményeimet (jó és rossz tapasztalataimat) veletek is:-) Ha valakinek kedve támadna éttermet ajánlani: cezarimado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

2008.04.24. BorLaBor étterem - Juhász borvacsora

2008.04.25. 17:47 Cézár imádó

http://borlaborhu.utazasok.hu/

Már többször jártam itt, de még soha nem csalódtam. A manapság egyre divatosabbá váló borkultúrának hódoló, bort kedvelő vendégek részére kíván otthont adni a hely. A borozás hagyományos hangulatát és a kultúrált vendéglátást egy helyen jelenítik meg. A régi pesti ház téglafalai és a modern berendezés ötvözete, egyedülálló atmoszférát teremt.
Hatféle, kiváló minőségű kimért, illetve közel ötvenféle, Magyarország minden jelentős borvidékéről származó palackos bor közül választhatunk.A pince egyedi hangulatához illő, borkonyhával állnak vendégeik rendelkezésére, amelyben elsősorban a régi, magyar ízek kapnak hangsúlyt, azonban a modern konyha egyes ételei is fellelhetők. Nagy sikere van a vendégek körében, a háromféle krémet (snidlinges túrókrémet, majorannás csirkemájkrémet, valamint padlizsánkrémet) tartalmazó ételkülönlegességnek, amely izgalmas kulináris élményt nyújt, már egy borkóstolás alkalmával is. A hideg ételek többségét kézzel megmunkált fatálakon szervírozzák, a vendégek maguk vághatják el, saját vágódeszkán a kolbászt, a szalonnát, a hagymát, a disznósajtot, miközben kristálypohárból kortyolhatják mellé a bort. Az asztalokon mindig friss és hideg szóda van (az a régi hagyományos). A pincérek rendkívül figyelmesek.
Minden hónap utolsó csütörtökén más-más borász meghívásával borvacsorát tartanak.
Jelen esetben az egri Juhász testvérek közreműködésével kóstolhattunk végig egy kiváló menüsort. Az ételek közül írnék néhányról, amik számomra kiemelkedőek voltak. Először is a Halászlé. Az pont az én ízlésem szerint készült. Tele volt haltejjel és ikrával. Máshol ezekkel spórolnak, csak mutatóba tesznek a levesbe belőle. Azután meg kell említenem a burgonyás beiglit. Látványra is szép volt, de ízre egyenesen fantasztikus. És végül a Szilva parfai... könnyű és különleges lezárása volt az estének. A menü tökéletesen harmonizált a hozzá kínált borokkal.
A borokat a BORVARÁZS webáruház forgalmazza. Nagyon kedvező árakkal dolgoznak.
Egri Muscat Ottonel   2007
Aszalt barackos csirkepástétom balzsamecetes mazsola- dresszinggel
Egri Paptag Rosé   2007
Korhely halászlé gyufatésztával
Egri Kék Medoc   2006
Ropogós kacsasült kávés narancsmártással, lilahagyma-lekvárral, burgonyás beiglivel
Egri Bikavér   2005
Sonkás szarvastekercs fekete kardamom mártással, sajtfánkkal
Egri Paptag Cuvée   2005
Szilva parfait szarvasgombás borhabbal

1 komment

Címkék: bor étterem borvacsora vacsora gasztronómia gasztró borász szóda borlabor

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsora.blog.hu/api/trackback/id/tr83442013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István 2008.05.05. 15:30:30

Sűrűn járunk ide a kollégáimmal. Nekem is hasonlóan jó tapasztalataim vannak. Egyszer voltam borvacsorán is.
süti beállítások módosítása