HTML

Étterem

Mostanában gyakran járok étterembe. Gondoltam megosztom az élményeimet (jó és rossz tapasztalataimat) veletek is:-) Ha valakinek kedve támadna éttermet ajánlani: cezarimado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

2008.04.11. Choco Restaurant

2008.04.12. 01:03 Cézár imádó

Egy másik étterembe foglaltunk asztalt a belvárosban, de arról néhány ezer tüntető miatt le kellett mondanunk, ezért ezt a kicsit kieső helyet választottuk. Itt biztos nem találkozunk antifasisztákkal és szélsőjobboldaliakkal, ellenben egy levegőt szívhatunk a helyi sznobokkal. Tulajdonképpen a hely nekik készült. Ez tökéletesen érezhető az elhelyezkedéséből és a kialakításából. A berendezés, a színek és a fények is tökéletesen harmonizálnak egymással. Mikor beléptünk egy kedves hölgy fogadott, aki elvette a kabátunkat és az asztalhoz kísért. Miután megkaptuk az étlapot, elmerülhettünk annak tanulmányozásában. Volt is rajta mit nézegetni. Olyan bőséges és különleges a választék, hogy elég nehéz döntést hozni. Amíg válogattunk, egy tányéron zöldborsót kaptunk héjában, melegen és sóba forgatva. Kicsit furcsa kombináció, de ízletes. Először Szicíliai sáfrányos hallevest kértem fokhagymás pirított baguette-karikákkal. Bőven volt benne mindenféle tengeri herkentyű (kagylótól a rákig). Utána Chocotapas (hizlalt libamáj, füstölt kacsacarpaccio, pácolt kecskesajt, kapros vadlazac) következett. Ez egy előételhez képest nagyon bőséges volt. Az ízek kifogástalanul voltak összeválogatva. A főételem Kakaóvajon sült fekete szezámos tonhalfilé, narancsos lime-dresszinggel, zöldségterinnel és édesburgonya chipsszel. Ez már hagyott maga után némi kívánnivalót. A hal szinte nyers volt és hideg, de ennek ellenére azért még fogyasztható. A tálalás gyönyörűre sikeredett. Az étel mellé szerettem volna inni egy pohár fehérbort, de az csak nem akart megérkezni. Amikor reklamáltam, néhány perc múlva kihozták, de addigra üres volt a tányérom. Egy ártatlan megjegyzést tettem rá, hogy nem pont akkor hozták, amikor kellett, és erre azt mondták, hogy a borra a ház vendége voltam. Kedves gesztus, bár nem kárpótol. Végül nem bírtam ki, hogy ne válasszak egyet a csokoládés édességek közül. A választásom a Valhorn meleg csokoládéfelfújt jamaicai vaníliafagylalttal, tonk babbal illatosítva volt. Ez lett az este fénypontja. A felfújt tökéletes volt és forró. Kívül szilárd, belül krémes. A tálalás is nagyon gusztusos volt az erre kialakított tányéron. Összességében szép este volt. Máskor is szívesen ellátogatnék ide.
 
Zöldborsó
 
 
 
 
Szicíliai sáfrányos halleves fokhagymás pirított baguette-karikákkal
Chocotapas (hízlalt libamáj, füstölt kacsacarpaccio. pácolt kecskesajt, kapros vadlazac)
Kakaóvajon sült fekete szezámos tonhalfilé, narancsos lime-dresszinggel, zöldségterinnel és édesburgonya chipsszel
Valhorn meleg csokoládéfelfújt jamaicai vaníliafagylalttal, tonk babbal illatosítva
1. Az étterem portálja és környezeteXXXXX
2. A vendég fogadásaXXXXX
3. A belső tér és a hangulatXXXXX
4. Berendezés, dekoráció, terítékXXXXX
5. ÉtlapXXXXX
6. VálasztékXXXXX
7. KiszolgálásXXXXX
8. ÁrakXXXXX

1 komment

Címkék: gasztro bor étterem vacsora gasztronómia sznob tonhal tapas felfújt halleves különleges choco

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsora.blog.hu/api/trackback/id/tr88422014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blue bob 2008.08.05. 21:35:36

a "zöldborsó" ebben a kiszerelésben egy standard japán étel, bár itthon csak a choco-ban találkoztam ezzel.
a tonhal nem véletlenül nyers.
sajnos a Choco-ban is romlott a minőség az utóbbi időkben, de az édességek verhetetlenek.