HTML

Étterem

Mostanában gyakran járok étterembe. Gondoltam megosztom az élményeimet (jó és rossz tapasztalataimat) veletek is:-) Ha valakinek kedve támadna éttermet ajánlani: cezarimado@freemail.hu

Friss topikok

Linkblog

2008.04.08. Taverna Zorbas

2008.04.08. 18:04 Cézár imádó

 

Délidőben egy barátommal találkoztam a Mammut I.-ben. Kerestünk egy helyet, ahol megebédelhetünk. Az első ami az utunkba esett a Taverna Zorbas nevű görög étterem volt. Elég problémás már maga az étel kiválasztása. Tudni kell, hogy a hely részben önkiszolgáló. A bejáratnál elvesszük a tálcát, majd étlap híján a látványból megpróbáljuk kitalálni, hogy mi is lehet a kiállított (demó) tányérokon az üveg mögött. Ha sikerül a választás, akkor se kapjuk meg az ételt, hanem csak egy kis bilétát, amit a tálca közepén tolhatunk egész a pénztárig. Itt kérhetünk még italt is, majd fizethetünk. Ezek után az üres tálcánkkal és bilétánkkal kereshetünk magunknak egy szabad asztalt. Előbb utóbb a pincér is megérkezik az ételünkkel és az általunk elvett tálcára helyezi. Ennyit az ételhez jutási procedúráról. Maga az étel amit választottam az Articsóka volt sült feta sajttal. Ízletesen (frissen) volt elkészítve. A helyhez képest szépen tálalva.

1 komment

Címkék: gasztro étterem görög taverna gasztronómia articsóka ebéd feta mammut önkiszolgáló zorbas

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsora.blog.hu/api/trackback/id/tr28417105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sga 2009.01.24. 15:39:47

Tegnap este feleségemmel voltam a kérdéses helyen. Ha röviden akarom leírni a véleményemet, akkor csak annyi, hogy kerülje el mindenki, mert csalódni fog. Nagyon.

Mivel két kisgyerekünk van otthon nagyon-nagyon ritkán jutunk el együtt bárhová. A tegnapi este volt a ritka kivétel, ugyanis anyósomék vigyáztak a gyerekekre. No, ezt a ritka alkalmat ZÚZTÁK ROMMÁ A TAVERNA ZORBAS RENDKÍVÜL BUNKÓ ALKALMAZOTTAI.

Először is: fent le van írva a rendszer, ami ismeretlenül ugye nem egyértelmű. Ahogy próbáltunk válogatni, illetve kérdezni (mi a rendszer, ez, vagy az az étel tulajdonképpen micsoda, stb.) folyamatosan az volt az érzésem, hogy úgy néznek ránk, mintha a holdról jöttünk volna. Válaszokat alig kaptunk ha volt is valami, akkor is rendkívül bunkó módon hangzott el. A csúcs a húsos pult mögött álló mókus volt. Rámutattam egy (nyers) nyársra, hogy az tulajdonképp mi is volna. Válasz: sertés szűz, 2600 Ft. Persze az egész olyan hangsúllyal, mintha ő tenne szívességet azzal, hogy válaszol... Mondom nem az árát kérdeztem. Itt kellett volna sarkon fordulni, de nem tettem. Sajnos.

A következő meglepetés a kassza: vettünk két salátát (egy sima görög, és egy különleges főétellel is felérő tengeri izékkel tűzdelt csoda), a már megénekelt sertés souvlaki, és két ásványvíz. 7240 Ft. Egy önkiszolgáló étteremben, ahol egy percig sem érzi úgy az ember, hogy szívesen látják. De még nincs vége.

3/4 órát vártunk a souvlakira. A hely tök üres volt (talán ha 2 asztal volt még foglalt amíg ott voltunk. Fent voltunk az emeleten, és ezek után lementem, hogy megnézzem mi a ... tart ennyi ideig. Hát az tartott, hogy a bunkóságban eddig is bajnok húsos barátunk el sem kezdte sütni.

Visszakértem a pénzt (némi vita után vissza adták), és elmentünk a mekibe, ott legalább tudtuk mire számíthatunk.

Ennyi. A hely nagyon szép, az ételek gusztusosak és (már amit kihoznak) finomak, de a személyzet teljesítménye 0. Senkinek sem ajánlom.
süti beállítások módosítása